banner564

Bölgeye renk geldi

Tepebaşı’nda düzenlenen Lale Festivali’nin açılışına üst düzey yetkililerin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı

Bölgeye renk geldi
banner598
Tepebaşı Kültür Sanat ve Doğayı Koruma Derneği'nin (TEPDER), Lapta Belediyesi ile işbirliğinde düzenlediği 12. Geleneksel Tepebaşı Lale Festivali bugün tamamlanacak.
Festivalin dünkü açılışına, Başbakan Ömer Kalyoncu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Tarım Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy, TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, milletvekilleri, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, konuklar ve vatandaşlar katıldı.
“Ülkemizin eşsiz varlığı Kıbrıs Lalesi’nin yasadışı yollarla toplanmasını önlemek için elele verelim” temalı festival, Lale Anıtı’ndan tören alanına doğru gerçekleştirilen kortej yürüyüşüyle başladı.
Başbakan Ömer Kalyoncu festivalin açılışında yaptığı konuşmada, festivali düzenleyen ve düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, lalenin korunması için yapılan farkındalık çalışmalarını kutladı.
Kalyoncu, birçok sosyal kültürel etkinlik içeren festivalin eğlenceli geçmesini diledi.
Açılışta sırasıyla; Tepebaşı Derneği Başkanı Kemal İyikalpli, Tepebaşı Muhtarı Necat Kararlı, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy birer konuşma yaptı.

Bugünkü etkinlikler
Tepebaşı İlkokulu bahçesinde kurulan stantlarda Kıbrıs’a özgü el işleri, yöresel yiyecek ve içecekler satılıyor.
Festivalin bugünkü etkinliği sabahın erken saatlerinde TEPDER rehberi eşliğinde yapılacak ve lalelerin de izlenebileceği doğa yürüyüşleri ile başlayacak. 
Tepebaşı benzin istasyonu önünde buluşularak yapılacak yürüyüşler, saat 7.30’da Dağcılık Spor Derneği’nin, saat 08.00’de ise Bizim Grup’un katılımıyla gerçekleştirilecek.
Festival doğa yürüyüşlerinin ardından çeşitli halk dansları ekiplerinin sunacağı halk dansları gösterileri, çocuklar için yüz boyama etkinliği, klasik otomobil sergisi, zumba gösterisi, jonglör şov ve sırasıyla Eylem Afşaroğlu ve İbrahim Kırmızısakal, Kıbrıs Havaları Derneği, Grup Bariya, Bostancı Gençlik Merkezi konserleri ile sürecek. Lale yürüyüşleri ise, bugün olduğu gibi, 13.00 ve 14.00 saatlerinde yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2016, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474