banner564

Milliler yurda döndü

CONIFA Dünya Kupası 2016'da üçüncü olan KKTC A Milli Futbol Takımı turnuvayı tamamladı

Milliler yurda döndü
banner598
Ogün Genç KAÇMAZ - Okan KARADEMİR / KTSYD
Abhazya'da düzenlenen CONIFA Dünya Kupası 2016'da üçüncü olan KKTC A Milli Futbol Takımımız dün adaya döndü.
28 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında 12 ülkenin katılımıyla gerçekleşen CONIFA Dünya Kupası'nda grubunu ilk sırada tamamlayan Millilerimiz çeyrek finalde de Birleşik Kore'yi geçerek yarı finale yükselmişti. 
Ev sahibi Abhazya'ya mağlup olan Milli Takım üçüncülük maçında ise Padania'yı yenerek turnuvayı üçüncü tamamlamıştı. 
Millilerimiz turnuva boyunca 1 hafta içerisinde toplam 5 karşılaşma yaptı. Yoğun programa rağmen takımımızın gösterdiği performans beğeni toplarken özellikle tribünleri dolduran Abhazya taraftarları futbolcularımıza büyük ilgi gösterdi.
Turnuvanın tamamlanmasının ardından dün (6 Haziran Pazartesi) sabaha karşı Rusya üzerinden önce İstanbul'a varan Milli Takımımız oradan da öğle saatlerinde ülkemize ulaştı.

Millilerimizi, Türkiye Milli Takımlar otobüsü taşıdı
Milli Takımımızın Rusya'dan dün sabaha karşı Atatürk Havalimanına ulaşması ve ülkeye dönüşünün Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan olması dolayısıyla, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) arasında sıcak bir iletişim gerçekleşti.
KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, TFF Danışmanı Ahmet Şahin ile görüşerek Türkiye Faal Futbol, Hakemler ve Gözlemciler Derneği Başkanı Abdurrahman Arıcı ve TFF İcra Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu'nun girişimleriyle kafilemiz İstanbul'da karşılandı.
Yapılan girişmler sonucu TFF Milli Takımlar Otobüsü, Milli Takım kafilemize tahsis edilerek İstanbul'daki transferler yapıldı.

Hakemlerimiz başarılı, Abhazya şampiyon 
Yarı finalde Milli Takımımızı yenen ev sahibi Abhazya ile Padania'yı mağlup eden Panjab, finalde şampiyonluk için karşılaştı. 
Final maçını, turnuva boyunca sergiledikleri başarılı performansları ile takdir alan hakemlerimiz Osman Özpaşa, Şakir Azizoğlu ve Ahmet Özkurtuluş üçlüsü yönetti.
Hakemlerimizin üst düzey bir performans sergilediği finalin normal süresi 1-1 tamamlandı. Abhazya seri penaltı atışlarında Panjab'a 7-6 üstünlük sağlayarak şampiyonluğa ulaştı. 
Karşılaşma sonunda düzenlenen ödül töreninde hakemlerimize plaketleri takdim edilirken Abhazya ise kendi seyircisi önünde kupayı kaldırarak büyük bir coşku yaşadı. 

FIFA ve UEFA yetkililerinden yakın takip
Abhazya'da düzenlenen CONIFA Dünya Kupası organizasyonunu FIFA ve UEFA yetkilileri de takip etti. FIFA ve UEFA'nın temsilcileri turnuva boyunca Gagra ve Sohum'da yer alan maçları izleyerek rapor tuttular.

Başkanlarla son gün görüşmesi
Üçüncülük maçı öncesinde Abhazya Başbakanı Artur Mikvabiya ile Abhazya Futbol Federasyonu Başkanı Ruslan Acincal, Milli Takımımız ile turnuva boyunca ilk kez bir araya geldi.
Başbakan ile federasyonu başkanı yoğun bir turnuva geçirmeleri nedeniyle daha önce bir araya gelemediklerini belirterek ülkemiz ve futbolumuz ile ilgili bilgi aldılar. Abhazya yetkilileri CONIFA (Bağımsız Futbol Federasyonları Konfederasyonu) ile olan diyalog ve işbirliğinin de önemine dikkat çekerek turnuvanın planlandığı şekilde gerçekleştiğini açıkladılar.

Naklen yayınlar takdir topladı
Abhazya Devlet Televizyonu tarafından turnuva boyunca tüm maçların naklen yayınlanması ve birçok ülkede takip edilmesi takdir edildi. Çekim teknikleri ve kalileti yayınlar turnuvaya katılan ülkelerin yanı sıra farklı ülkelerde de izlendi.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2016, 11:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474