banner564

Gözler poliste

1,5 milyon liralık para kaybı yüzünden mahkemelik olan Kamu-Sen yönetiminden 8 kişi istifa ettikten sonra dün de Başkan Mehmet Özkardaş istifasını açıkladı

Gözler poliste
banner598
Raif DOĞRU
Montaj ürünü müstehcen ses kaydıyla tehdit edildiğini açıklayarak polise şikayette bulunan Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş dün istifasını açıklarken, yönetim kurulu 8 üyenin de bir gün öncesi yönetimden de üyelikten de istifa ettiği öğrenildi.
   Mehmet Özkardaş dünn yaptığı kısa açıklamada eşinin tedavisiyle ilgileneceği için istifa ettiğini belirtirken, diğer yönetim kurulu üyelerinin ortak açıklamasında, sendikanın 1,5 milyon liralık kayıp para nedeniyle mahkemelik olduğu anımsatıldı.
   Kamu-Sen’de yaşanan gelişmelerle ilgili olarak soruşturma başlatan polisin nasıl bir yöntem izleyeceği merak ediliyor.
   İzzet Türkmen, Halil Kızılkanat, Özay Sökücü, Mehmet Yakup, Oktan Türe, Levent  Menteş Baytaroğlu ve Ümral Volkan’ın imzalarını taşıyan ortak açıklamada “temiz toplum, temiz sendika yönetimi sözümüzü, kirli kalma arzusu içinde olanların parmaklarının çokluğundan dolayı yerine getirememenin üzüntüsü ile canımızdan, ailemizden ve dostlarımızdan bile daha çok değer verdiğimiz sendikamızdan istifa etmiş bulunuyoruz” denildi. Söz konusu isimlere ilaveten Huriye Kutup ve Derviş Karaca’nın da istifa ettiği belirtildi.

8 üyeden ortak açıklama…
Açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Bizler, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası ( KAMU-SEN) Yönetim Kurulu üyeleri İzzet Türkmen, Halit Kızılkanat, Mehmet Yakup, Ümral Volkan, Oktan Türe, Levent Menteş Baytaroğlu, Özay Sökücü, Huriye Kutup (sürecin başında gerçekleşen toplantıda istifasını yönetim kuruluna sunmuştur) olarak tüm topluma verdiğimiz Temiz Toplum, Temiz Sendika Yönetimi sözümüzü kirli kalmak arzusu içerisinde olanların parmaklarının çokluğundan dolayı yerine getirememenin üzüntüsü ile canımızdan, ailemizden ve dostlarımızdan bile daha çok değer verdiğimizi sendikamızdan istifa etmiş bulunuyoruz. 

Başlangıç noktası DEM-YAK’taki yolsuzluk…
Ancak bu istifaların başlangıç noktası aylar öne ortaya çıkan DEM-YAK’DA yaşanan 1,5 milyon TL ilk kayıp( şu an yargıda olduğundan detay vermemiş doğru olmaz) paranın akıbeti ile ilgili çözüm beklerken 25 Mayıs tarihinde bu olayın kahramanı olan sendika başkanının ses kayıtları olduğu bir CD ortaya çıkmıştır. Bu CD içerisinde başkanın personeli ile makamında birlikte olduğuna dair ve DEMYAK olayının ört bas edilmesi ile ilgili sesler bulunmaktadır. Sayın Başkan ve ilgili personel S.K. ilk önce olayı sendika yönetim kurulu üyelerinin bazlarına doğrularken sonradan inkar etme yöntemini seçmişlerdir.

Üyelerin evlerinde arama yapıldı…
Bu olayda günler sonra başkan ve Genel Sekreter tarafından polise intikal ettirilmiş, ilgili CD polise teslim edilerek sendikamız örgütlenme sekreteri İzzet Türkmen ve sendika memurumuz H.Ç.’den şüphelenildiği yönünde ithamda bulunulmuştur. İlgili polis biriminin şahısların sorgulaması ve evlerinde teknik arama yaptıktan sonra bu olayla ilgileri olmadığı tespit edilmiştir. Kaldı ki şikâyeti yapan başkan önce odasına cihaz konduğu söylemiş sonra aslında bu konuşmaların hiç olmadığını seslerin benzetme yolu ile montaj yapıldığını ifade etmiştir ki bu ihtimalleri gerçekleşecek teknoloji yaptığımız araştırmalara göre ülkemizde mümkün değildir. 
Bu olayların ardından KAMU-SEN üyelerinden toplu istifa eğilimi içerisine girdiklerini gözlemlemiş bulunmaktayız. Bunu önleme adına istifalarımızı birkaç gün geciktirmiş ve onları bu kararlarından vazgeçirme yolları aramış olmamıza rağmen bu ortamda kalmalarının vazgeçirme yolları aramış olmamıza rağmen bu ortamda kalmalarının mümkün olmadığını bize belirtmişlerdir. Başkan ve Genel Sekreter tarafından yapılan büyük bir algı operasyonudur. Tek amaç Metin Atan’ın rakipsiz bir şekilde Başkanlık koltuğuna oturulmasıdır. Bu bağlamda tek rakibi olan ve yönetim kurulu içerisinde adil bir seçim yapılması durumunda kazanması en yüksek aday olan İzzet Türkmen’e asılsız karalamalar yapılarak devre dışı bırakılmaya çalışılmıştır. 
Tüm bu gelişmelerin ışığında bazılarımızın 10 yılı aşkın bir süredir hizmet verdiğimiz KAMU-SEN Yönetim Kurulu Üyeliklerimizden ve KAMU-SEN üyeliğinden bu günden itibaren istifa etmiş bulunmaktayız. 

Hesapların vicdanlarda yapılması…
KAMU-SEN Yönetiminde kalan arkadaşlarımızdan bu istifaları onaylamalarını daha sonra vicdanları ile hesaplaşmalarını diliyoruz. 
Biz 8 arkadaş vicdanımız rahat, onurlu ve dik yürüyüşümüze devam edeceğiz. Bizleri koltuk meraklısı diye halkın önünde karalamaya çalışanlara da istifa ederek aslında onların dediği gibi koltuk sevdalısı olmadığımızı göstermiş oluyoruz. Fakat KAMU- SEN’de saltanat ilan edip koltuktan yıllardır kalmayanlar ile koltuğa veliaht prens olarak birkaç güne kadar oturtulacak olan genel sekreterin koltuk ve makam ihtirasları ortadadır. Bizler her zaman yanlışlarının takipçisi, doğruların destekçisi olacağız. Ancak unutmayın Makamlar biter insanlık baki kalır. Saygılarımızla.”

Özkardaş affını talep etti
Özkardaş’ın açıklaması
   Kamu-Sen Başkanlığından istifa eden Mehmet Özkardaş ise kısa açıklamasında, şunları ifade etti:
“Yıllardır severek görev yaptığım sendikadaki Genel Başkanlık görevimden ve yönetim kurulu üyeliğimden eşimin tedavisinde yanında olmam gerekeceğinden affımı talep ediyorum.
Tüm Yönetim Kurulu arkadaşlarıma, çalışanlarımıza, delege ve üyelerimize, medya emekçilerine ve desteğini sendikamızdan esirgemeyen halkımıza teşekkür ediyorum. Hoşça Kalın.”

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2016, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474