banner564

Nefes kesen yarış

Efsanevi Hendek etabında büyük çekişmeye sahne olan rallide birinclik, Denktaş ve Savarona ikilisinin oldu

Nefes kesen yarış
banner598
Kuzey Kıbrıs Türk Otomobil Kurumu’nun (KKTOK) organize ettiği 2016 Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası’nın 3. Ayağı önceki gün Mağusa da bulunan efsanevi Hendek Etabı’nın iki kez geçilmesi ile yapıldı.
Yoğun ilginin olduğu ve sezona, 0.8 katsayı puan veren yarışta 16 araç start alırken son 2 yılın Ralli Şampiyonu Fikri Macila – Mehmet Mişon takla atarak yarışı bırakmak zorunda kaldı. 
Sezonun ilk yarışında şansızlık yaşayan ve bu yarışta daha önce Türkiye Ralli Şampiyonu olmuş bir araç olan Ford Fiesta S2000 ile start alan Rauf  Denktaş – Dervis Savarona, Hendek Etabı’nın da kazananları oldu.
Onları çok az bir farkla ilk etapta lastik de patlatan Mustafa Bulutoğluları-Ahmet Özerdem izledi. 
Üçüncülük ise Ömer Yıldız-Mustafa Yücenerin oldu.
Grup N’de ise 1. Ömer Yıldız-Mustafa Yücener, 2. Halil Mulla- İbrahim Kara, 3. İse Mehmet Kamiloğlu-Rasim Çetinkaya’nın oldu. 
Grup A8 de ise Rauf Denktaş – Derviş Savarona 1. , Mustafa Bulutoğluları-Ahmet Özerdem 2. ve Yusuf Cambaz – Canben Özpaşa 3. olarak finiş gördüler.
2 çeker klasmanında ise büyük çekişme yaşandı ve bu yarışta Bora Manyera-Deniz Fahri A6 birincisi oldu.
Onları ikincilikte Ahmet Aksoy-Enver E. Özbeşer ve üçüncülükte ise İbrahim Argün – Serdar Kumru takip etti.
Öte yandan Mehmet Yücel – Orhan Kürşad ve Selen Bilgimer-Sabahattin Dağlı ikinci turlarında yaşadıkları motor arızasından dolayı yarışa devam edemezken, Aktan Pala-Alkan Pala’da mekanik arızasından dolayı yarışı tamamlayamadı.

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2016, 10:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473