banner564

Akdoğan’da güzel bir akşam

Yoğun katılımın olduğu iftar yemeğinden sonra sahnelenen Karagöz-Hacivat oyunu beğeni topladı

Akdoğan’da güzel bir akşam
banner598
Gazimağusa’ya bağlı Akdoğan Köyünde, Vakıflar idaresi, TC Yardım Heyeti ve Evrensel Sevgi ve Kardelik Derneği’nin (ESKAD) işbirliğinde düzenlenen iftar yemeğine yoğun katılım oldu.
Akıncılar Spor Kulübüne bağlı festival alanında gerçekleşen iftar yemeğine Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ve Akdoğanlıların katıldığı iftar yemeğinde yüzlerce kişi aynı anda oruç açtı.
Rahmet ve bereket ayı Ramazan içerisinde, unutulanların hatırlanması, milli birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi, kardeşlik ve selamlaşma kültürümüzün yaygınlaşması çerçevesinde düzenlenen iftar yemeğinden sonra düzenlenen etkinlikte ise hem büyükler hem de küçükler neşeli anlar yaşadı.
Eski Ramazanlarda olduğu gibi Akdoğan’daki alana kurulan sahnede Karagöz ve Hacivat oyununu sergilendi.
Akdoğanlılar iftar yemeği etkinliğinin geleneksel olarak her yıl yapılması konusunda yetkililerden destek istedi. Yetkililer Kuzey Kıbrıs’ın farklı noktalarında hem bu yıl hem de gelecek Ramazan ayında iftar sofralarının ve etkinliklerin devam edeceğini söyledi. İslam dinin en önemli kurallarından birinin yardımlaşma ve karşılık beklemeden iyilik yapma olduğuna vurgu yapan yetkililer, “Dinimizin bize emrettiği güzelliklere vesile olmak en büyük mutluluk” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2016, 09:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473