banner564

“Önce dostluk”

Yenicami ve Küçük Kaymaklı derbisi öncesinde iki takımın yıldız futbolcuları Esin Sonay ve Ahmet Coşkun hak edenin kazanmasını diledi

“Önce dostluk”
banner598
Gökhan GÜVENSOY

Ligin 11. haftasında Lefkoşa Atatürk Stadı’nda yarın oynanacak dev derbi öncesi Yenicami’nin son haftalarda eski formunu yakalamaya başlayan gol kralı oyuncusu Esin Sonay ile uzun bir sakatlık döneminin ardından bu sezon sahalara dönen Kaymaklı’nın yıldız futbolcusu Ahmet Çoşkun ile güzel bir söyleşi gerçekleştirdik. Her iki futbolcunun önce dostluk mesajı verdiği söyleşide maçı galibiyetle tamamlayacakları inançlarını dile getirdiler...

- Ligin zirvesinin tekrar şekilleneceği çok zorlu bir derbi maçı olacak neler söyleyeceksiniz...

Ahmet Çoşkun : Bizim için öncelikle zorluk derecesi yüksek, çok önemli bir maç. İki hafta önce oluşan beş puanlık bir fark vardı. Yenicami’nin Yeniboğaziçi maçında berabere kalması ve bizim Lefke gibi zorlu bir deplasmandan üç puan ile dönmemiz farkı üçe indirdi. Büyük bir fırsat yakaladık, maçı kazandığımız takdirde puanlar eşitlenecek ve yarış tekrardan eşit puanlarla devam edecek.

Esin Sonay : Ligin en önemli maçı. Geçtiğimiz sezon Kaymaklı forması giyerken ilk maç önemliydi çünkü ikinci maç prestij maçı halinde geçmişti. Bu yüzden ilk maç ayrı bir önem taşıyor, üç puanlık bir avantajımız var  fakat üç puanlı sistemde bu fark pek de büyük değil. Beraberlik dışardan bakınca bizim işimize yarar gibi görünüyor ama biz takım içerisinde hafta içi yaptığımız görüşmelerde, maça kesinlikle kazanmak için çıkacağız.

- Ahmet Çoşkun uzun bir sakatlık dönemi geçirdin. Bu sezon yeniden sahalara döndün. Performansını değerlendirecek olursan neler söylemek istersin...
Ahmet Çoşkun : Geçtiğimiz sezonki kadroya nazaran hücum hattında daha fazla oyuncuya sahibiz. Zaman zaman orta sahada defansif olarak da görev alıyorum. Uzun bir ara oldu benim için. Bir yıl neredeyse futbol oynamadım. Şu anki performansımı değerlendirecek olursam, uzun bir aradan sonra yavaş yavaş kendimi bulmaya başladım; ilerleyen haftalarda performansımı daha da artıracağımı ve takımıma skor anlamında da daha fazla katkı yapacağıma inanıyorum.

- Orta sahada defansif olarak da görev aldığını söyledin. Bu senin performansını etkiliyor mu?
Ahmet Çoşkun : Benim için önemli olan Kaymaklı’nın kazanması ve başarısıdır. Hangi mevkide oynadığımın önemi yok. Tabi rakip kaleye daha yakın oynadığım zaman skor anlamında daha etkili olacağımı düşünüyorum.

- Bu zorlu maç öncesi takımdaki havayı değerlendirecek olursak neler söyleyeceksin...
Ahmet Çoşkun : Takım içersinde bazı arkadaşların ufak tefek sakatlıkları var. Tam kadro maç günü şekillenecek. Takımdaki atmosfer süper, herkes kazanacağımıza inanıyor. Maçı aldığımız takdirde de takım olarak neler kazanacağımızın bilinci içerisindeyiz. Bu maça da ona göre hazırlanıyoruz. Tüm hazırlıklarımızı tamamladıktan sonra Cuma günü (bugün) kampa gireceğiz.

- Esin Sonay son haftalarda yükselen bir performansın var. Yeniboğaziçi maçında golün vardı fakat takım berabere kaldı. Camianın senden beklentisi yüksek neler söyleyeceksin...
Esin Sonay :  Hazırlık dönemini geçiremem beni çok etkiledi ancak haftalar ilerledikçe performansım artıyor. İki yıl arka arkaya gol kralı olduktan sonra bu yıl, sezon başı yaşadığım performans düşüklüğü üzerimde baskı unsuru oluşturuyor elbette, fakat önemli olan takımın kazanması. İnşallah bu hafta ligin en önemli maçında gol veya goller atarak kazanmak ve şanssızlığımı kırmak istiyorum.

- Geçtiğimiz sezon Kaymaklı forması giyerken Yenicami ile şampiyonluk yarışı içerisindeydiniz. Bu yıl Yenicami de forma giyiyorsun ve Kaymaklı ile şampiyonluk yarışı içerisindesiniz. Neler söylemek istersin...
Esin Sonay : Çetinkaya’dan Kaymaklı’ya transfer olduğumda o dönemki eski takımıma karşı böyle bir yarış içersinde değildim. Fakat bu sezon Kaymaklıdan sonra Yenicami’ye transfer olduğumda böylesine bir yarış içerisinde eski takım arkadaşlarıma karşı oynayacağım. İyi veya kötü güzel bir sezon geçirdim Kaymaklı’da ancak o geride kaldı. Bu sene önemli olan Yenicami’nin başarısı.

- Bu maç öncesi takımdaki atmosfer ne?
Esin Sonay : Bu önemli maç öncesi takımdaki atmosfer mükemmel ve kazanacağımza olan inancımız tam. Gerek yönetim gerek teknik heyet gerekse bizi destekleyen herkes antremanlara gelerek bize olan inançlarını gösterdiler. Bu da bizi daha fazla motive ediyor. Cuma günü (bugün) kampa gireceğiz ve artık maç saatini bekleyeceğiz.

- Her iki takımda kazanacağına inanıyor fakat futbol üç ihtimalli bir oyun...
-
Ahmet Çoşkun : Evet futbol üç ihtimalli bir oyun. Puan kaybetmemiz durumunda geriye on beş maç kalıyor, üç puanlı sistemde uzun bir maraton. Hedefimiz sonuna kadar şampiyonluğu kovalamaktır. Tüm takım, teknik heyet ve camia olarak bu şampiyonluğa inandık. Gençleşen bir takımız, bu sezon ve bundan sonraki sezonlarda Küçük Kaymaklı’nın istediği şampiyonluğa ve şampiyonluklara ulaşacağına inanıyorum.

Esin Sonay : Ne ben ne de takım arkadaşlarım puan kaybını düşünmüyoruz. Ancak futbol üç ihtimalli bir oyun. Sezon başından beri iyi bir grafik sergiliyoruz. Bizim için hedef belli ve bu yolda ilerleyeceğiz.

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2014, 09:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474