banner564

Kanlı baskın

Çeçenistan Özerk Cumhuriyeti'nde militanlarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada çok sayıda polis hayatını kaybetti

Kanlı baskın
banner598
Rusya Federasyonu'na bağlı Çeçenistan Özerk Cumhuriyeti'nde militanlarla güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 7 polis hayatını kaybetti.
Rusya’nın resmi haber ajansı RİA’ya bilgi veren Çeçen lider Ramzan Kadirov, “Başkenti polis kılığında basan militanlarla güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalarda kayıp verdik. 7 polis hayatını kaybederken, 18 de yaralımız var” dedi. Kadirov saldırganların kim oldukları ve karşı taraftan kaç kişinin öldürüldüğü hakkında ise bilgi vermedi. Ancak AFP haber ajansı, çatışmalarda 6 saldırganın öldürüldüğünü bildirdi.

“Hainleri yok ettik”
Kadirov’un açıklamasına göre militanlar, polis kontrol noktasına saldırdıktan sonra iki gruba ayrıldı. İlk grup Grozni’deki Basın Evi’nde mevzilenirken, ikinci grubun bir okulu ele geçirdiği duyuruldu.
Güvenlik güçlerinin yürüttüğü operasyonla ilgili konuşan Kadirov, daha önce yaptığı açıklamada, “Basın evindeki hainleri yok ettik. 10-15 dakika sonra ikinci gurubu da yok edeceğiz. Grozni’ye saldıranlar buradan sağ çıkamayacak” demişti.

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2014, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473