banner564

Onuncu tur oynandı

Satranç Eğitim Merkezi’nin düzenlediği 2015 Girne Bölgesi Satranç Turnuvasını onuncu turuna BRT Genel Müdürü Mete Tümerkan konuk oldu.

Onuncu tur oynandı
banner598
Satranç Eğitim Merkezi Başkanı Suat Nailer yaptığı kısa konuşmada Mete Tümerkan’a teşekkür etti. Mete Tümerkan, “Var olanı kabullenmeden daha iyisini elde etmek için çalışmalıyız” dedi. Mete Tümerkan BRT’de futbol dışındaki sporlara da yer verdiklerini, kurum olarak satranç dahil birçok spor dalında turnuva düzenlendiğini anlattı. 
Mete Tümerkan’ın sembolik açılış hamlesi ile onuncu tur başladı. Mete Tümerkan’ın içten sohbeti ve teklif üzerine turnuvaya oyuncu olarak katılıp satranç oynaması Girne’li satranççılar arasında büyük sevinç yarattı.

Dengeler değişti 
İki yıldır Girne Satranç Turnuvası’nda hiç yenilmeyen, namağlup olan Emekli Subaylar Derneği takım kaptanı Doğan Sahir, Orsen Satranç Takımı’nın genç, yetenekli oyuncusu Alpcan Keskin’e yenildi. Geçen hafta hiç puan kaybetmeyen Orsen Satranç Takımı bu hafta sadece 0.5 puan kaybederek güçlü rakibi Emekli Subaylar Derneği Satranç Takımı’nı 7 puan farkla yenmeyi başardı. Haftanın en başarılı takımlarından biri olarak, sıralamada üçüncülüğe yükseldiler.

Haftanın takımı Dimes Satranç Takımı 
Satranç Eğitim Merkezi’nin düzenlediği 2015 Girne Bölgesi Satranç Turnuvası’nın onuncu turunda Dimes Satranç Takımı kendisinden daha üst sırada olan güçlü rakibi Girne Akay Optik Satranç Takımı’nı 7 puan farkla yenerek haftanın takımı unvanına da ulaşmış oldu.  
  
Ortak liderler
Girne Deniz Plaza Satranç Takımı, Çatalköy Belediyesi Satranç Takımı’nı Akdeniz Spor Birliği Satranç Takımı da Girne Adidas Satranç Takımı’nı zorlanmadan yenerek haftanın başarılı takımları arasında yerlerini aldılar. Liderlikte de ortak oldular.
Girne Akay Optik Satranç Takımı, Girne Adidas Satranç Takımı, Çatalköy Belediyesi Satranç Takımı, Emekli Subaylar Derneği Satranç Takımı, BSW Computer Satranç Takımı turnuvadaki konumlarını daha yukarıya taşımaya çalışan takımlar oldu.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2015, 09:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473