banner564

Polis baskın yaptı

Brezilya Olimpiyat Komitesi Başkanı Nuzman, Afrika'nın oylarını Rio için rüşvetle almakla suçlanıyor

Polis baskın yaptı
banner598
Brezilya polisi, Rio'nun olimpiyat oyunları ev sahipliğini rüşvetle aldığı iddiasıyla düğmeye bastı. "Unfairplay Operasyonu" Olimpiyat Komitesi Başkanı Carlos Nuzman dahil, 11 kişi hakkında gözaltı kararıyla başladı. Nuzman'ın evi arandı, pasaportuna el konuldu.
Brezilya'da polis Ulusal Olimpiyat Komitesi binası ve onun başkanının evine baskın yaptı. Unfairplay Operasyonu çerçevesinde Rio'nun 2016 Olimpiyat Oyunları ev sahipliğini alışındaki rüşvet iddiaları mercek altına alındı.
Polisin soruşturmasının Rio'nun 2016 Olimpiyat Oyunları ev sahipliğini alışındaki rüşvet iddiaları hakkında güçlü delillere dayandığı açıklandı. Soruşturma Fransa ve ABD polisiyle işbirliği içinde yürütülüyor.
Brezilya Olimpiyat Komitesi Başkanı ve Rio De Janeiro Organizasyon Komitesi Başkanı Carlos Nuzman, Afrika oylarını rüşvetle almakla suçlanıyor. Sorgulanan Nuzman'ın pasaportuna da el konuldu. 1995'ten beri Brezilya Olimpiyat Komitesi Başkanı olan 72 yaşındaki Nuzman'ın Uluslararası Atletizm Federasyonu eski Başkanı ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi eski üyesi Lamine Diack'a verilen 2 milyon dolar rüşvetle ilgili sorgulandığı belirtildi.
Nuzman'ın Diack ile rüşveti veren işadamı Arthur Cesar de Menezes Soares Filho'yu bir araya getiren kişi olduğu iddialar arasında.

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2017, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474