banner564

Aslan gibi mücahit oldular

GKK bünyesinde silahaltına alınan asteğmen ve çavuş celbi ant içti

Aslan gibi mücahit oldular
banner598
Yılmaz YAKAR
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK) bünyesinde silah altına alınan 40/3 dönem asteğmen ve 40/1 dönem çavuş celbi ant içti.
4. Piyade Alay Komutanlığı Gülseren Kışlası’nda yer alan tören Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın karşılanması, saygı duruşu, İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle başladı.
Ant içmenin icrasının ardından celp adına Asteğmen Göktuğ Coşkun konuşma yaptı.
Dönem plaketlerinin yaş kütüğüne çakılmasıyla devam eden törende, eğitimde başarı gösteren asteğmen, çavuş ve mukaveleli çavuşlara ödül ve rütbeleri Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım ve Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan tarafından verildi.
Rütbelerin takılmasının ardından tören, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan’ın konuşması Erenköy Direnişi’nin temsili olarak canlandırılması, Mücahitler Marşı’nın okunması ve tören geçişi ile sona erdi.

Algan: Vatan savunmasına daima hazır…
Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Tevfik Algan, kanun nizam örf ve adetlere uymanın kalben askerlik mesleğine bağlanmanın sesli ifadesi olan yemin töreninin, inançlarının duygularının tüm varlıklarının öz ve kesin ifadesi olduğunu kaydetti.
Algan, 7 Ağustos’ta Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı saflarına katılan celbin “her Türk asker doğar” özdeyişini ispatlarcasına asker ocağına kısa sürede uyum sağlayarak vatan savunmasına daima hazır “aslan gibi” birer mücahit olduklarını kaydetti.
Tuğgeneral Algan, “Gücünü milletinden, cesaret ve maharetini milli hasletlerinden, güvenini şanlı geçmişinden, geleceğe yönelik hedeflerini ise Atatürk ilke ve inkılaplarından almış Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığının saflarına katıldılar” dedi.
Algan, Kıbrıs Türkü’nün çektiği acı ve karanlık günlere 20 Temmuz 1974’te son veren Mehmetçik ve Mücahit’in sarsılmaz bir bağ ve inançla dün olduğu gibi bugün de omuz omuza Kıbrıs Türkü’nün güvencesi olmaya devam edeceğini vurguladı
Tuğgeneral Algan genç mücahitlerden; vatan, millet, bayrak ve insan sevgisini her şeyden üstün tutmalarını istedi.
Celp adına konuşan Asteğmen Göktuğ Coşkun, acı ve gözyaşlarını 1974’te geride bırakan bir neslin evlatları olarak vatani görevi kendi bayraklarının altında özgürce yapabilmenin gururunu yaşadıklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2017, 10:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473