banner564

Profesyonelce çalışıyorlar

Kadınlar Basketbol 1.Ligi’ne çıkma mücadelesi veren YDÜ, bunu sağlamak için her detayı düşünüyor

Profesyonelce çalışıyorlar
banner598
Şükrü BURAĞAN – KTSYD / Yalova 

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından düzenlenen ve Kadınlar Basketbol 1.Ligi’ne çıkacak takımların belirleneceği Final Grubu’nda yer alan Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ), bu zorlu serüveni tam bir profesyonellik içerisinde sürdürüyor.
Kıbrıs Türk sporu adına en tarihi dönemeçlerden birisinde yer alan YDÜ, 9 günde 7 maçın oynanacağı bu süreçte sporculardan en maksimum verimi almak adına, çok nitelikli bir ekip ile çalışıyor. 

Sağlık ekibinden yoğun mesai
Oyuncuların maçlar öncesi ve sonrasında kaslarının toparlanmabilmesini sağlamak adına 2 kişilik masör ekibi görev alırken, sporcu sakatlıkları konusunda uzman olan Yrd. Doç. Dr. Ulaş Yavuz, her sporcunun durumunu yakından takip ediyor.

Sporcu beslenme uzmanı da var
Sağlık konusundaki yoğun uğraşlar yanında, ekipte tüm sporcuların beslenmesinden sorumlu bir de uzman yer alıyor. Türkiye’de sadece 5 kişide bulunan Sporcu Beslenmesi Uzmanı ünvanına sahip ülkemiz uzmanı Emine Ömerağa, tüm oyunculara uygun beslenme menüleri hazırlanması için yoğun mesai harcıyor.

Tüm rakipler birebir analiz ediliyor
YDÜ’nin Yalova’ya getirdiği kadroda bir de kameraman bulunuyor. Tüm maçların kayda alınarak teknik ekibe teslim edilmesi ile birlikte rakiplerin takımsal ve bireysel analizleri yapılarak, güçlü ve zayıf yönleri belirleniyor.

YDÜ otobüsü ilgi çekiyor
Takımdaki sporcuların fotoğraflarının süslediği otobüs ise, bölgede ilgi uyandıran detayların en önemlisi konumundadır. Sporcuların maçlara ve idmanlara gidiş gelişlerini sağlayan araç, özel olarak Kıbrıs’tan getirtildi.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2015, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474