banner564

Puan avı

K. Pet Süper Lig’de 16. hafta karşılaşmaları, hafta sonu oynanacak maçlarla tamamlanacak.

Puan avı
banner598

Abdullah ZAİFOĞLU

Atılan her golün,   kaybedilen her puanın önemi çok fazla. Daha sakin olan hakemlerle oynamayanlar kazanacak.  
Gerek zirve, gerekse kümede kalabilme mücadelesi veren takımlar çok kritik maçlara çıkacaklar. Lider Binatlı Değirmenlik deplasmanından puansız döndükten sonra GAÜ Çetinkaya’yı konuk edecek. Kazanması halinde rakibi ile puan farkı 8 olacak, kaybederse fark 2’ye inecek. 
M. Türk Gücü de lider Binatlı gibi kendi evinde G. Birliği’ni ağırlayacak. Kazanıp Binatlı’nın maçından gelecek skoru bekleyecek. Deplasmanlarda yeterli puanları alamayan M. Türk Gücü 
Yenicami ve Lefke takımları kazanıp üstlerindeki takımların kayıplarını beklemek zorunda. K. Kaymaklı ise artık kupa için mücadele edecek. K. Kaymaklı kaybeder ve onun altında yer alan takımlar kazanırsa kendileri de zora girecek.
Cihangir, T. Ocağı, B. Bağcıl, Değirmenlik, M. Menekşe ve Y. Boğaziçi kümede kalma mücadelesi veren takımlar.
Cumartesi günü Yenicami-Y. Boğaziçi, Binatlı-GAÜ Çetinkaya, Cihangir-B. Bağcıl ve Lefke-K. Kaymaklı maçları oynanacak. Pazar günü ise M. Türk Gücü-G. Birliği, D. Türk Birliği-T. Ocağı ve M. Menekşe-Değirmenlik maçları ile hafta tamamlanacak. Maçlar saat 14.00’da başlayacak.

Kartal fırsat tepmek istemiyor. (Yenicami-Y. Boğaziçi) 
Yenicami, çok önemli ve olası fırsatı kaçırmak istemiyor. Çünkü kazanıp, zirve mücadelesi veren takımların birbirleri ile oynamasından ortaya çıkacak sonuçlara göre zirveye biraz daha yaklaşmak istiyor. Rakibinin durumuna bakarak “kazanırım” dememeli. Bunun acısını son hafta B. Bağcıl karşısında yaşadılar. Maçın mutlak favorisi olan Yenicami için zor 
ligin bitmesine uzun bir süre olmasına rağmen Y. Boğaziçi her geçen hafta umutlarını biraz daha azaltıyor. Bundaki en büyük etken de kadro sıkıntısıdır. Sadece 1 galibiyeti olan Y. Boğaziçi’nin bu deplasmandan puan çıkarabilmesi çok ama çok zor. Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynanacak maçın hakemi Hüseyin Özkan. 

Kazanmak lige bedel. (Binatlı-GAÜ Çetinkaya)
Haftanın değil belki de zirve için ligin en önemli maçı. Binatlı kazanarak rakibini zirve mücadelesinden uzakta tutmak isteyecek. Ancak kaybederse rakibinin nefesini ensesinde çok daha fazla hissedecek. Bu da kalan maçlar için onlara sıkıntı verebilir. Önemli eksikleri olmasına rağmen kazanabileceği bir maç. Fakat karşılarında en tecrübeli takımlardan biri olduğu da unutulmamalı.
GAÜ Çetinkaya “ya zirve ya kupa” diyeceği bir maça çıkacak. Kazanırsa fark 2 puan, kaybederse 8 puan olacak. Kaybetmek onlar için hiç de iyi olmayacak. Güçlü bir takım olmalarına rağmen çok kolay goller yiyen bir takım. Maçın kendileri için ne kadar önemli olduğunu bilerek oynarlarsa istediklerini alabilirler. Güzelyurt Zafer Stadı’ndaki maçı Kerem Eran yönetecek.

Kaybetme lüksleri yok. (Cihangir-B. Bağcıl)
İki takım da ikinci yarıya kötü başladı Son maçta Yenicami karısında sadece 1 puan alabildiler. B. Bağcıl’ın ilk yarıda yaşadığı kadro sıkıntısı hala devam ediyor. Bunun dezavantajını her maç yaşayan bir takım. Sadece iyi defans yapmakla maç kazanmak çok zor. Bire bir rakibi ile yapacağı maçta hiç değilse yenilmemek isteyecek. Yeniler rakipleri de kazanırsa kendini düşme potasında bulabilir.
Cihangir iki maç üst üste deplasmanda oynadı ancak bu maçlardan puan çıkaramadı. Kendi evindeki maçı her ne pahasına olursa olsun kazanmak isteyecek. Rakibine oranla daha güçlü bir kadroya sahip, maçlarda zaman zaman iyi oynamalarına rağmen bunu puanlarla taçlandıramıyorlar. Galibiyetten başka bir skor onları farklı mezralara çekebilir. Cihangir Stadı’ndaki maçta Emre Öztaşlı düdük çalacak. 

Hedefleri farklı. (Lefke-K. Kaymaklı)
Lefke az da olsa zirve iddiasını sürdürmek ve kupa için de sonuna kadar gitmek istiyor. Zirveden biraz uzakta olsalar da doğabilecek ansını tepmek istemeyecek. Rakibinin artık lig için hiçbir ümidi kalmadı. Ancak alt sıralara düşmek istememesi onları zorlayabilir. Son iki maçı kazandılar ve moralleri de iyi. Saha avantajı ile maçın favorisi olan bir takım.
K. Kaymaklı tüm gücünü artık kupa için harcayacak. Lig için ümitleri tamamen bitti. Fakat kaybetmeleri halinde alt sıralardaki takımların maçlarından çıkacak sonuçlara göre korkuyu yakından hissedebilirler. İyi bir kadrosu olmasına rağmen bunu skor olarak almıyorlar. Yine de ümitsiz olmaları maçı boş geçecekleri anlamına gelmiyor.
Lefke 16 Ağustos Stadı’nda oynanacak maçın orta hakemi Mehmet Malek

Kayıp ikisine de yaramıyor. (Mağusa Türk Gücü-Gençler Birliği)
M. Türk Gücü kendi evinde puan kaybetmeyen bir takım ve bu maçı da kaybetmek istemiyor. Deplasmanlarda bu başarısının çok gerisinde kaldı. Kazanıp Binatlı-Çetinkaya maçından gelecek sonucu bekleyecek. Zor bir maç oynayacaklar, çünkü rakipleri de üst sıralarda 
G. Birliği iki maçta sadece bir puan alabildi. Ligin ilk yarısındaki başarısını aratan bir takım. Yerinde kayıp vermeyen rakibi karşısında zor bir mücadeleye çıkacaklar. “Kazanamazsam kaybetmeyim” düşüncesi de öncelikli tercihlerinden biri olabilir. Takımdaki oyuncuların genç olması uzun maratonda ilerini zorlaştıracak gibi.
Magosa Cambulat Stadı’ndaki maçın hakemi Serkan Durmaz.

Ezeli ama ebedi dostların maçı. (Doğan Türk Birliği-Türk Ocağı) 
Futbol olarak değilse bile, rekabet olarak ilgi çeken haftanın maçlarından biri. Sonucu önceden belli olmuyor. D. Türk Birliği hem kupa hem de ligde yok. Ancak, son iki maçı da kazanmasını bildi. Acaba yeniden ufuktaki ışığı görebilir miyim düşüncesi ile kazanmak isteyecek. Rahat olmaları onlar için avantaj. 
T. Ocağı ligde zor günler geçirirken diğer taraftan da kupada mücadele ediyor. Lig onlar için çok daha önemli. Ligin ikinci yarısına iyi başladılar ve 5 puan almasını bildiler. Ezeli ama ebedi dostu ile yapacağı maçta kazanma şansı olduğu kadar kaybedebilir de. Sakin oynamaları onların puan alabilme adına maçtaki en büyük artıları olacak.
Girne 20 Temmuz Stadı’nda oynanacak maçı Mehmet Sezener yönetecek.

6 puanlık maç. (Mormenekşe-Değirmenlik) 
M. Menekşe sonunda kendi sahasında oynayacak. Sahasında oynamamanın kayıplarını fazlasıyla yaşadı. Her ne pahasına olursa olsun kazanmaktan başka bir skor onları tatmin etmiyor. Kazanıp rakibinin üzerine çıkmaktan fazla, bundan sonraki maçlar adına moral motivasyonları da artırmış olacak. Ancak rakibinin hızlı adamlarına çok dikkat etmeleri gerekir.
Değirmenlik takımı son maçta lider Binatlı’yı mağlup ederek büyük bir moralle maça çıkacak. Rakipleri kadar kendileri için de 6 puan değerinde bir maça çıkacaklar. Kazanırlarsa rakibinden az da olsa uzaklaşacak ve bundan sonraki maçlar için şansını artıracak. Kaybetmemek de onlar için iyi bir sonuç olur. M. Menekşe Cemal Balses Stadı’nda oynanacak maçta Serhan Şimşek düdük çalacak.

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2016, 08:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474