banner564

Puanlar aslanın midesinde

Ligin 22. haftasında takımların galibiyet üzerine kurulu hedefleri maçları önemli hale getiriyor

Puanlar aslanın midesinde
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
 K-Pet Süper Lig’de 22. hafta hafta sonu oynanacak maçlarla tamamlanacak. Geride kalan 21 haftada liderlik koltuğundaki yerini koruyan Yenicami rakipleri ile olan puan farkını da açtı.
 Yenicami’yi takip eden takımların hafta sonu oynanan maçlarda yaşadıkları puan kayıpları aranın biraz daha açılmasına neden oldu. Hafta sonu oynanacak K.Kaymaklı-Yenicami maçı her iki takım kadar onları takip edenleri de yakından ilgilendiriyor.
 Düşme potasında ise Ozanköy’ün artık ligde kalma umudu neredeyse yok gibi. Y.Boğaziçi’nin son maçta galip gelmesi üzerindeki takımları da tedirgin etti.
 Düşme potasında yer alan Y.Boğaziçi ile G.Gücü maçı alt sıralara inmek istemeyen tüm takımları fazlası ile ilgilendirmekte. 
 Gündüz oynanacak maçlar saat 15.00’da, gece oynanacak maç ise saat 18.15’de başlayacak.

Mağusa Türk Gücü-Lefke
Üç ihtimalli bir maç
 Ligde kendi evinde üst üste oynadığı 2 maçı da kazanan Mağusa Türk Gücü son hafta deplasmanda Baf Ülkü Yurdu karşısında farklı bir mağlubiyet aldı. Puan cetvelinde hiç de iyi bir yerde değiller. Hafta arasındaki kupa mücadelesinde zor da olsa turu geçerek moral buldular. Kendi evinde oynayacak olmaları avantaj gibi görünse de morali yüksek bir takımla oynayacaklarını unutmamalıdırlar.
 Lefke 2 maç arka akaya kazanarak iyi bir çıkış yakaladı. Bunu devam ettirmek için bu zor deplasmana çıkacak. Sakat ve eksiklerin dönmesiyle çok daha güçlü bir takım oldular. Golcülerin formda olmaları büyük avantaj. Oradan çıkarabilecekleri tek puan bile değerli bir puan olacak.

Cihangir-Merit Alsancak Yeşilova
Ev sahibi artık kazanmak istiyor
 Cihangir için artık kazanmak ve alt sıralardan bu hafta adına da olsa uzaklaşmak için önemli bir maç. Haftalardır kendi evinde kazanamamanın sıkıntısını da yaşayan ve artık kazanmayı isteyen Cihangir kupada yarı finale kalırken de yine kendi evinde mağlup oldu. Kazanırsa rakibine yetişecek, kaybederse çok zora girmiş olacak.
 Merit Alsancak Yeşilova son maçtaki Yenicami mağlubiyeti ile tam rahatladım dediği anda yine sıkıntılı duruma geldi. Kupa mücadelesinde 2 farklı önde olmasına rağmen son 10 dakikada turu rakibine vererek moral olarak da geriye düştüler. Son 3 maçtır da kazanamıyorlar. Yabancılarının performansı maçtaki durumlarını belirleyecek.

G.Gücü-Y.Boğaziçi
Lige bedel bir maç
 G.Gücü bir hafta önce Ozanköy’ü mağlup ederek haftalar sonra galip gelmişti. G.Birliği karşında da 1 puan aldım derken sahadan puansız ayrıldı. Bu hafta kendi evinde sezonun en önemli maçlarından birine çıkacak. Kazanırsa rakibini gerilerde bırakacak, kaybederse artık çok ama çok farklı hesaplar yapmak zorunda.
 Y.Boğaziçi 7 hafta sonra galibiyetle tanışırken son 2 sıradan kurtulma ümitlerini de artırdı. Puanını 18 yaparken üzerinde yer alan birçok takımı da rahatsız etti. G.Gücü karşısında galip gelirse daha da umutlanacak, kaybederse çok gerilerde kalacak. Rakibi gibi onlar da sezonun en önemli maçına çıkacaklar. 

Yenicami-K.Kaymaklı
Her sonuç birilerine yarayacak 
 Ligde şampiyonluk mücadelesi veren birçok takımı yakından ilgilendiren derbi maçı. K.Kaymaklı kazanırsa az da olsa zirve hesapları yapabilecek. Kaybederse sadece kupa için mücadele edecekler. Yeni teknik adamları ile maç kaybetmeyen ve gençlerin veriminden de memnun olan bir takım. Kazanırsa zirveyi yeniden şenlendirecek.
 Yenicami son maçta santrası bile olmayan bir golle galip gelirken rakiplerinin de puanlar kaybetmesi ile puan farkını daha da açtı. Hafta arasında GAÜ Çetinkaya karşısında aldığı galibiyet ve iyi oyunu da onların bu maçtaki en büyük artısı. Zirvede kalmak istiyorsa kendi kaderini kendisi belirlemeli. K.Kaymaklı karşısında puan kaybı onları zora sokabilir.
 
Binatlı-Ozanköy
Binatlı kazanmak zorunda
 Binatlı haftalar sonra galip gelerek az da olsa zirve mücadelesi için ümitlerini tazelemiş oldu. Doğan Türk Birliği karşısında alınan galibiyet onları lige döndürdü. Liderle olan puan farkı fazla olsa da liderin bu hafta olası puan kayıplarının anlamı olması için kazanmak mecburiyetindedir. Yoksa lig için de defteri kapamış olur.
 Ozanköy için artık lig matematiksel olmasa bile bitti diyebiliriz. 13 haftadır kazanamayan bir takım ve son 7 maçı da puansız kapattı. Moral olarak da ligi bitiren Ozanköy’ün rakibi karşısında işi belki de kendilerinin de tahmin edemeyeceği kadar zor geçecek.

Yalova-Doğan Türk Birliği
Kaybeden hedefinden uzaklaşabilir
 Yalova ligin ikinci yarısına iyi başlamasına rağmen ilerleyen haftalarda istediği sonuçları alamadı. Kadro sıkıntısı yanında kendi evinde oynayamamanın da dezavantajını fazlası ile yaşayan bir takım. Son maçta beklemediği bir mağlubiyet alan rakibinin kendisi gibi puan kaybına tahammülü yok. Rakibi karşısında yaşayabileceği kayıplar rakiplerinin alabileceği puanlarla çok daha zora girecekler.
 Doğan Türk Birliği artık puan kaybı yaşamak istemiyor. Aldığı seri galibiyetlerle zirve yarışında yer alırlarken Binatlı karşısında aldığı mağlubiyetle büyük bir avantaj kaybettiler. Rakiplerinin bir biri ile oynayacağı hafta öncesinde yaşanan kayıplar onlara çok şey kaybettirdi. Kayıpları telafi etmek için kazanmak zorundadır.

G.Birliği-Baf Ülkü Yurdu
Galibiyetten fazlası bir maç
 G.Birliği ikinci yarıda altın değerindeki ilk galibiyetini aldı. Çok zor da olsa alınan galibiyeti bu hafta kendi evinde alabileceği Baf Ülkü Yurdu galibiyeti ile taçlandırmak isteyecek. Galip gelmesi halinde büyük bir yol kat etmiş olacak. Alttaki rakiplerinin de bu hafta oynayacağı zor maçlar dikkate alındığında galibiyet çok değerli olacak.
 Baf Ülkü Yurdu uzun haftalar sonra üst üste 2 galibiyet alarak dikkat çekti. Yine de rahat bir durumda değildir. Ne yapabileceğini hiç tahmin edemeyeceğimiz takımlardan biri. Alabileceği puan veya puanlar rakibinin kendisinden uzaklaşmasını engelleyeceği gibi, ilerleyen haftalar adına da artı bir puan kazanmış olacak. 

T.Ocağı-GAÜ Çetinkaya
Kaybeden çok şey kaybedecek
 T.Ocağı ikinci yarıda üst üste aldığı 3 galibiyetle bir anda alt sıralardan kurtulmuştu. Ancak bu kez arka arkaya aldığı 2 mağlubiyet tekrar kendini zora soktu. Hafta sonu Lefke karşısında alınan farklı mağlubiyet yanında ortaya konan kötü oyun onları daha fazla üzmüştür. Zirve mücadelesi veren rakibi karşısında puan veya puanlar almak zorunda. Çünkü arkasındaki rakiplerin galibiyeti onları aşağıya çekebilir.
 GAÜ Çetinkaya son maçta kaybettiği 2 puanla liderle olan puan farkının da 5’e çıkmasına neden oldu. Hafta arasında kupa dışında kalarak da moral olarak geriye düştüler. Liderin puan veya puanlar kaybedebileceği haftada kayıp yaşamamak zorunda. Kaybeder rakibi kazanırsa artık çok gerilerde kalacak gibi.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2018, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473