banner564

Puanlar çok derinde

K-Pet Süper Ligi’nin sonlarına doğru yaklaşırken her maçın önemi biraz daha artıyor. Hafta sonu oynanacak maçlarla bazı takımlar hanelerine puanlar yazdıracak, bazıları ise hiç puan yazdıramayacak.

Puanlar çok derinde
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU

 Play-out oynayıp oynamama konusunda alınacak her puan bir sonraki hafta için umut taşıyacak. Cumartesi ve Pazar günü oynanacak maçlarla 18’inci hafta maçları tamamlanacak. Bugün D.Türk Birliği-Cihangir, M.Türk Gücü-Serdarlı, K.Kaymaklı-Lapta, Y.Boğaziçi-Çetinkaya ve Yenicami-Lefke maçları oynanacak. Pazar günü ise G.Birliği-B.Bağcıl ve M.Menekşe-Gönyeli maçları oynanacak. Tüm maçların başlama saati ise 14.00 olarak açıklandı.

Haftanın maçı - Doğan Türk Birliği-Cihangir
  İki takım da ligimize renk katan takımlar, D.Türk Birliği son hafta galip geldim dediği maçta son dakikalarda yediği gollerle haftayı puansız kapadı. Cihangir ilk devrenin son maçlarında başlayan çıkışını devam ettirerek üst üste 7’nci maçını kazandı. D.Türk Birliği Cihangir’e rağmen çok daha rahat durumda olmasına rağmen kazanmak zorunda. Cihangir ise daha zor durumda ve kazanmak onlar için çok daha önemli. Girne 20 Temmuz Stadı’nda oynanacak  olan maçın hakemi Fehim Dayı.

Puandan fazlası bir maç – Mağusa Türk Gücü-Serdarlı
  Play-out potasında olan iki takımın mücadelesinde kazanan çok şey kazanacak. Serdarlı kazanırsa rakibi ile olan puan farkını artıracak. M.Türk Gücü’nün kazanmaktan başka şansı yok. Kaybederse puanlardan daha fazlasını kaybedecekler. Lapta karşısında galip gelerek moral bulmalarına rağmen, Serdarlı karşısında işleri o kadar kolay olmayacak. Serdarlı’da eksikler kendini fazlasıyla hissettirecek gibi. İ.Kabore’nin cezası onlar için büyük kayıp. Magosa Cambulat Stadı’ndaki maçı Serhan Şimşek yönetecek.

Kaymak gibi maç - K.Kaymaklı-Lapta
Zirveden uzaklaşan ve ligin ikinci yarısına iyi başlayamayan K.Kaymaklı için kolay bir hafta. Gönyeli karşısında farklı galip gelerek moral buldular. Lapta maçı da onlar adına zorlanmayacakları bir maç. Hafta arasındaki kupa maçı için iyi bir hazırlık olacak. Lapta kaybederse fazla bir şey kaybetmez. Ancak puan veya puanlar alırsa büyük sükse yapar. Bunu başaracak güçlerinin olmadığının kendileri de farkında. Taraftarlar haftanın kolay maçlarından birini izleyecek. Şht. Hüseyin Ruso Stadı’nda oynanacak maçta Osman Küçük düdük çalacak.

Hedefler çok farklı  - Yeniboğaziçi-Çetinkaya
  Y.Boğaziçi haftayı deplasmanda aldığı tek puanla tamamlarken, Çetinkaya-G.Birliği karşısında farklı bir galibiyet aldı. Kendi sahasında henüz gol yemeyen Y.Boğaziçi bu başarısını sürdürmek isterken galip gelip artık rahatlamak isteyecek. Çetinkaya ise mutlak puan veya puanlar almak zorunda. Son hafta alınan galibiyetin morali ile maça çıkacaklar. Kaybetmek onlara çok şey kaybettirebilir. Y.Boğaziçi’nin özellikle kendi sahasında kolay gol yemediğini unutmasınlar. Y.Boğaziçi Osman E. Mehmet Stadı’ndaki maçın hakemi Mehmet Malek.

Lider telafi peşinde - Yenicami-Lefke 
  Zirvede tek başına kalan Yenicami, B.Bağcıl karşısında namağlup ünvanını yitirirken ortaya kötü bir oyun koymuştu. Kaybettiği puanları güçlü rakibi karşısında almak için maça daha fazla konsantre olacak. Yine puan kaybetmek istemeyecek. Bunu başaracak kadroları da vardır. Lefke için çok zor bir hafta. Atatürk Stadı’nda arka arkaya 3’ncü maça çıkacak. Yine bir saha kapatma cezası almaları onları maç düşüncesinden fazla bu olaylar meşgul ediyor. Kısıtlı kadrosuna karşın istediklerini alarak ayrılabilirler. Atatürk Stadı’nda oynanacak maçta orta hakem olarak Mehmet Sezener görev yapacak.

İzlenmeye değer - Gençlerbirliği-B.Bağcıl
  İki takımımız önce lig sonra kupa mücadelesine çıkacaklar. G.Birliği hiç beklemediği bir mağlubiyetle haftayı tamamladı. 25 puanla hala play-out tehlikesini fazlasıyla hissediyor. Kendi sahasında aynı puanlı rakibinden 3 puan almaktan başka düşüncesi yok. Ancak maç beklediğinden de zor geçecektir. B.Bağcıl lider Yenicami’yi mağlup etmenin morali ile zorlu deplasmana çıkacak. Tecrübe olarak rakibinden çok daha iyi durumda. Yalnız sadece tecrübenin yetmediğinin de bilincinde olmalı. En zor maçlarından birine çıkacak. İlerleyen haftalar için bu maçtan mutlaka puan veya puanlar almalıdır. İskele Cumhuriyet Stadı’ndaki maçta Savaş Tilki düdük alacak.

Ev sahibinin kolay maçı - Mormenekşe-Gönyeli
  M.Menekşe adına 3 puanın çok rahat alınabilecği maçlardan biri. Elbette hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz, ancak kazanamazlarsa suçu rakiplerinde veya başka bir yerde  aramasınlar. Tüm suç kendilerinde olacak. Böyle maçların ne kadar tehlikeli olduğunun bilincinde olmalıdırlar. Gönyeli için söylenecek bir şey yok. Çıkıp maçlarını oynayıp ligin tamamlanmasını bekleyecekler. Geride kalan maçların sonuna kadar dıştaki etkenlerden kendilerini uzak tutsunlar. Genç oyuncular takımlarının durumuna bakmaksızın mücadele ederek bu oyundan zevk almaya baksınlar. M.Menekşe Cemal Balses Stadı’ndaki maçı İhsan Payas yönetecek.   

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2015, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474