banner564

Yeterli değil

Federasyonlara yapılacak katkılar konusunda federasyonların büyük çoğunluğu memnun kalmadı

Yeterli değil
banner598
Spor Dairesi genel yönetim kurulu tarafından önceki gün açıklanan spor federasyonlarına yapılacak katkılar konusunda spor federasyonlarının büyük çoğunluğu şikâyetçi.

Atıcılık – Türker Yiğitcan
Özünde yeterli değil ama hiç yoktan iyidir. Beklentim federasyonlara yaptığı faaliyetlere göre para verilmesi. Tesislerine sporcu sayısına ve yurt dışı temsiliyetine göre  dengeli biçimde verilmesi lazım.

Badminton  - Zehra Avkıran
Temmuz ayından itibaren altı ayda çalışmaları yoğunlaştırdık. Bu süreç içinde raporlarımızı sunmuş olmamız bunların değerlendirmeye alındığını gösteriyor. Bütçemizin artırılması bizleri mutlu etmiştir.

Bilardo –Aşkın Burcu
Yapılan katkıları çok üzülerek karşıladık. Her yönüyle gerek uluslararası gerekse yurt içinde her yıl büyüyen etkinliklerimiz çerçevesinde değerlendirildiğinde yapılan katkının indirimin anlaşılması mümkün değil. Genel yönetim kuruluna sunduğumuz geçen yıl ve önümüzdeki yılın faaliyet raporları çerçevesinde seneyi en aktif ve başarılı geçirmiş federasyonlar arasında olduğumuz söylense de zaten geçen sene artış yapılmayan bütçemizin artış beklerken azaltılmış olması camiamızı üzmüştür. 
Yönetim kurulunun bütçeleri dağıtırken indirim yada artış yaparken dikkate aldığı kriterlerin ne olduğunu merak ediyoruz. 

Güreş – Hüseyin Kavaz
Bütçeler üç yıldır hiçbir artış yapılmadan veriliyor. Bu bizleri son derece sıkıntıya sokuyor. Hakem ücretlerinde artış oldu. Kupa madalya ücretlerinde artış oldu. Aldığımız bütçe ile ancak bunları ödeyebiliyoruz. Bu bütçelerin biraz artırılmasını istiyoruz. Diğer konularda futbol kulüplerine yapılan altyapı yardımlarının daha rantabıl kullanılarak, artırılacak paranın da diğer federasyonlara aktarılmasını istiyoruz.

Masa Tenisi – Mustafa Bekiroğluları
Verilen katkıdan memnunuz. Bizlere gerek maddi olarak gerekse diğer katkılarla yardımcı oluyorlar. Altyapı çalışmalarında da çok destek oldular. Artışı memnuniyetle karşıladık.

Okçuluk - Mehmet Çavuş
Geçtiğimiz yıl içerisinde faaliyet programına baktığınızda faaliyetlerimizi iki katına çıkardık. Kulüp sayımızı, sporcularımızı antrenörümüzü hakemimizi iki katına çıkardık. Biz teşvik beklerken hiç artış olmaması motivasyonumuzu kırdı. Açık alan konusunda spor dairesinin katkılarını inkar edemeyiz ancak faaliyetlerimizi sürdürebilmemiz için bu katkının artması gerekir. Bu bütçeyle bazı faaliyetlerimizi programdan çıkarmak zorunda kalacağız.

Voleybol – Enver Kaya
Bu konu iki cümle ile açıklanmayacak kadar hassas bir konudur. Bu bakımdam kamuoyunu aydınlatmak için hafta içinde  geniş çaplı bir açıklama yapacağım.

HİSF – Hasan Senin
Herkes İçin Spor Federasyonu olarak bu bütçeye itiraz edeceğiz. Geçen sene aldığımız bütçeden daha fazla bir bütçe  bekliyorduk. Daha az aldık. Biz dört branşta faaliyet gösteriyoruz. Tek branşta veya performansı düşük federasyonlarla aynı kategoriye konduk. Bunun yanında Dr. Fazıl Küçük Spor Oyunlarına katılan federasyonlardan biriydik. Bu  göz ardı edildi.  Federasyonun Avrupa şampiyonalarına da katıldığını düşündüğümüzde rakam az geldi. Bu bir yanlışlıktır. Umarım bu konu düzeltir.  

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2015, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474