banner564

Real Madrid'de Benitez dönemi

Real Madrid, teknik direktörlüğe Rafael Benitez'in getirildiğini açıkladı

Real Madrid'de Benitez dönemi
banner598
Carlo Ancelotti ile yolları ayıran Real Madrid, teknik direktörlüğe Rafael Benitez'in getirildiğini resmen açıkladı. Eflatun-beyazlılar, İspanyol teknik adamla 3 yıllık anlaşma yapıldığını duyurdu.
"Kulüp resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Rafael Benitez önümüzdeki üç yıl boyunca teknik direktörlük görevine getirildi" denildi. 
İspanyol devinin resmi twitter hesabında da Benitez'in fotoğrafıyla birlikte "Real Madrid'e hoş geldin" ifadeleri kullanıldı. 

Kariyerinden satır başları
Teknik direktörlük kariyerine Real Madrid'in rezerv takımında başlayan Rafael Benitez, Valladolid, Osasuna ve Tenerife gibi takımları çalıştırdıktan sonra, 2001'de Valencia'nın başına geçti.
Siyah-beyazlılara altın çağını yaşatan Benitez, 3 yıl içinde 2 lig şampiyonluğu ve 1 UEFA Kupası zaferi yaşadı. Valencia, 2000 ve 2001 yıllarında da Şampiyonlar Ligi’nde finale çıktı; ancak kupayı kaldıramadı. Valencia'daki başarılar, Benitez'e Ada'nın yolunu açtı. Liverpool'un başına geçen İspanyol çalıştırıcı, İstanbul'daki unutulmaz finalde, Kırmızılar ile Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadı. 2007'de ise Devler Ligi finalinde Milan'a kaybetti. İspanyol teknik adam, Liverpool'u Premier Lig şampiyonluğuna ise taşıyamadı.
Yönetimle yaşadığı anlaşmazlıklar nedeniyle 2010'da kulüpten ayrılan Benitez, İnter'de 6 aylık başarısız bir macera geçirdi. 2 sezon teknik direktörlüğe ara verdikten sonra, geçici olarak Chelsea'nin başına geçti ve kulübe UEFA Avrupa Ligi'ni kazandırdı.
Daha çok, Avrupa kupalarında elde ettiği başarılarla tanınan Benitez'in, Real Madrid'in başında neler yapacağı merakla bekleniyor.

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2015, 08:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473