banner564

Rum’un oyunu

KOP, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun, 1955’teki üyelik kaydını bulamadıkları gerekçesiyle üyelik başvurusunu reddetti

Rum’un oyunu
banner598
Kıbrıs Futbol Federasyonu’nun (KOP) yıllarca devam eden birleşme girişimlerini bertaraf eden bir tavır sergilemesi, KKTC’li futbolseverler tarafından tepkiyle karşılandı. Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu’nun önceki gün basına yaptığı açıklamada, KOP’un, 1955’teki Türk başvurusunu arşivlerde bulamadığı gerekçesiyle neticelendirmediğini açıklamıştı. Bu açıklama Türk tarafında tepkiyle karşılandı.

Belgeler vardı
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun KOP’a üyeliği ile ilgili o dönemin futbolcu ve yöneticileri bu belgelerin o dönemde var olduğu hatta bazı kitaplarda bile kullanıldığını söyledi.

Aynı oyunlar
Spor çevreleri KOP’un bahanelerle Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu üyelik başvurusunu reddetmesinin şaşılacak bir durum olmadığını ve bunun Rumların her zaman yaptığı oyunların bir benzeri olduğunu vurguladı.

Şirin görünmek için görüşüyorlar
Sporseverler KOP’un Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu ile görüşmesini UEFA ve FIFA’ya şirin görünmek ve Avrupa nezdinde prim kazanmak amacıyla yaptığını dile getirerek görüşmelerin uzamasının sebebinin de bu olduğu vurgulandı.

İyi niyetli değiller
Rum tarafının Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu konusunda iyi niyetli olmadıkları vurgulanırken “iyi niyetli olsalardı iki yıldır bu sorun çözülürdü” yorumları yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2015, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473