banner564

Serdarlı’ya İdam kararı

Serdarlı’nın genel kurul kararı olmaksızın Yüksek İdare Mahkemesi’ne başvuruda bulunması sonrasında Federasyon Yönetim Kurulu Serdarlı’yı liglerden ihraç etti

Serdarlı’ya İdam kararı
banner598
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Serdarlı’yı liglerden ihraç etme kararı aldı.
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu dün gerçekleştirdiği toplantıda Serdarlı kulübünün Futbol Federasyonu genel kurulunun 2/3’ünün onayı olmadan Yüksek İdare Mahkemesi’ne başvuruda bulunmasını değerlendirerek Serdarlı’yı liglerden ihraç etme kararı aldı.

Tüzüğün maddesi uygulandı
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu tüzüğüne göre Tahkim Kurulu kararlarının nihai olduğu belirtilerek “Genel kurulun 2/3’ünün onayı olmaksızın Yüksek İdare Mahkemesi’ne götüren kulübün yönetim kurulu kararı ile KTFF üyeliğinden çıkarılır” maddesi uygulanarak Serdarlı’nın üyelikten çıkarılmasına karar verildi. 

Futbolcular ne olacak?
Serdarlı’nın liglerden ihraç edilmesinin ardından birçok kulüp Serdarlı futbolcularını alabilmek için girişim yapmaya başladı. Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Enver Baturalp yaptığı açıklamada kulübün futbolcularının bir yıl süre ile kulübün malı olduğunu ve gelecek sezon Yükselme Ligi’ne başvurmaması halinde futbolcuların federasyonun belirlediği bedellerin ödenmesi kaydıyla serbest kalabileceğini söyledi.

Futbolcular bir yıl bekleyecek
Serdarlı’nın liglerden ihraç edilmesinin ardından futbolcular da ya kulüp tarafından kiralanacak ya da bir yıl süre ile bekleyerek gelecek yıl yükselme ligi başladığında takımlarında futbol oynayabilecek.

Yükselme Ligi’ne müracaat edebilecek
Futbol Federasyonu yönetim kurulu üyesi Avukat Enver Baturalp yaptığı açıklamada Serdarlı’nın tüzükteki ilgili madde uyarınca ligden ihraç edildiğini ancak herhangi bir ceza verilmediğini belirterek “Dolayısıyla gelecek sezon Yükselme Ligi’ne müracaat edebilecekler” dedi.

En yukardan en dibe
Süper Lig’de mücadele eden Serdarlı ligden ihraç edilirken geride hazin bir son kaldı. Serdarlı, Süper Ligi 35 puanla dokuzuncu sırada tamamlamış ve play-out maçlarına 18 puanla en avantajlı takım olarak başlamıştı. Play-out maçlarında Çetinkaya karşısında 4 sarı kartlı oyuncu oynatan Serdarlı maçın hükmen mağlubiyet olacağını öğrenince maçın ikinci yarısına çıkmamış ve kurallar gereği hem hükmen mağlup sayılmış hem de 3 puanı silinmişti. Böylece en avantajlı takım olan Serdarlı bir maçta 6 puan kaptırdığı Çetinkaya karşısında, bir anda düşecek en favori takım haline gelmişti.

Tüzükler açık
Kararı Tahkim Kurulu’na götüren Serdarlı beklediği karar çıkmayınca bu sefer Yüksek İdare Mahkemesi’nin yollarını aramaya başladı. Genel kurul için imza toplamaya çalışan ancak gerekli imzaları toplayamayan Serdarlı, “Ligden ihraç edilirsiniz” uyarılarına rağmen 16 Temmuz Perşembe günü Yüksek İdare Mahkemesi’ne dava dosyasını teslim etmişti. Futbol 
Federasyonu yönetim kurulu dün yaptığı toplantıda Tüzük’te açıkça belirtilen maddeyi uygulayarak Serdarlı’yı liglerden ihraç etti.

Serdarlı’nın ihracı, GG ve Ortaköy’e yaradı 
Futbol Federasyonu yönetim kurulunun Serdarlı’yı liglerden ihraç etmesiyle birlikte Serdarlı’nın yerine ikinci lige düşen Gençlik Gücü birinci lige alınırken, Gençlik Gücü’nün yerine ise Ortaköy ikinci lige yükseltildi.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2015, 08:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474