banner564

Sertoğlu’ndan ambargolar için adım

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu engellemeler konusunda devlet yetkililerinden yardım isteyeceğini açıkladı

Sertoğlu’ndan ambargolar için adım
banner598
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu,ülke gençliğine uygulanan spor ambargosunun ortadan kaldırılması konusunda siyasilere ziyaret düzenleyip yardım isteyeceğini söyledi. Bugünden başlayarak ülkedeki birçok siyasi ile biraraya gelmeyi planlayan KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu,bu konuda olumlu gelişmeler yaşanabileceğine inandığını kaydetti.
Öte yandan tüzükte yapılacak düzenleme sonrasında yeni sezonda 3 kez olay çıkarıp disiplin kurulu’na yerilen kulüplerin ligden ihraç edileceğini de kaydeden Sertoğlu,futbol sahalarındaki şiddetin bu şekilde önlenebileceğine inanç belirtti.

A2 ligleri bölgesel olacak
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu açıklamalarının devamında, yeni sezonda A2 Süper Lig ve Birinci Ligin bölgesel oynanacağını açıkladı.
KTFF Başkanı Sertoğlu, yeni sezonda A2 Süper Lig ve Birinci Lig’de karşılaşmaların bölgesel lig şeklinde oynanacağını söyledi. Genç oyuncuların gelişimi ve ligin kalitesini artırma amacı ile bu kararı aldıklarını söyleyen Sertoğlu, yeni sezonda A2 karşılaşmalarının bölgelere göre oynanacağını, gruplarda ilk 2 sırayı alan ekiplerin de finallerde karşılaşacağını söyledi.

Yabancı sayısı belirlendi
Açıklamasında yabancı futbolcu sayılarına da değinen  Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, yeni sezonda her takımda en fazla 3 yabancı oyuncunun kadroda yer alacağını söyledi. KTFF Başkanı Sertoğlu, yeni sezonda Süper Lig ekiplerinde en fazla 3 yabancının oynayabileceğini, kulüplerinin taleplerini değerlendireceğini, yabancı sayısının talebe göre daha aza indirilebileceğini ancak artırılmayacağını dile getirdi. 

U17 Ligi düzenleniyor

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, yeni sezon planlamasını yaptıklarını ve U17 Ligini başlatma kararı aldıklarını söyledi. Sertoğlu, U15 yaşını dolduran oyuncuların U17 kategorisinde futbol oynaması için bu kararı aldıklarını, bu yıl ilki yapılacak olmasından dolayı da tüm kulüplerin U17’ye katılma zorunluluğunun olmadığını söyledi.

Genç takım yaşını dolduranlara fırsat
Açıklamalarına devam eden KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, A2 yaşını dolduran ve kulübünün sezon başında Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nda verdiği A Takım kadrosunda yer almayan oyuncuların Aralık ayında başlayacak olan BTM 1’de forma giyebileceklerini söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2017, 12:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474