banner564

Ekonomi masada

Türkeş, KKTC hükümeti ile protokolün uygulanmayan maddelerini görüştü

Ekonomi masada
banner598
Türkiye Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş dün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) üst düzey görüşmeler yaptı. Türkeş’in KKTC hükümet yetkilileri ile yaptığı temaslarda ekonomik protokolün uygulanmayan maddelerini görüştüğü öğrenildi. 
Başbakan Hüseyin Özgürgün dün misafir Bakan Türkeş’i kabulünde, Türkiye ile her zaman yakın iş birliği içinde çalıştıklarını, el ve gönül birliği içinde olduklarını ifade etti. Başbakan Özgürgün, ulusal Kıbrıs davasında da birlikte hareket ettiklerini vurguladı.

Türkeş: İzolasyonlar kalkmalı 
   Meclis Başkanı Sibel Siber, TED Koleji’nin mezuniyet törenine katılmak ve temaslarda bulunmak için KKTC’de bulunan Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ve beraberindeki heyeti kabul etti.  Türkeş’e ve beraberindeki heyete TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay eşlik etti. 
Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş kabulde yaptığı konuşmada, KKTC’de bulunduğu süre içinde bazı temaslarda bulunacağını kaydetti. 
    Türkiye olarak Kıbrıs Türk halkının uğradığı haksız izolasyonlardan bir an önce kurtulmasını arzu ettiklerini ifade eden Türkeş, Birleşmiş Milletlerin gayretini de olumlu bulduklarını kaydetti. Türkeş, çözümü kimin istemediğinin de açıkça görülmesi gerektiğini sözlerine ekledi. 

Siber: Belgeyi merak ediyoruz
   Meclis Başkanı Sibel Siber de, Kıbrıs’ın gündeminin her zamanki gibi sıcak olduğuna işaret ederek, Kıbrıs müzakerelerinin yeni bir boyuta geçtiği bir dönem olduğunu söyledi.  Son olduğu söylenen devrenin ne getireceğinin hep birlikte görüleceğine dikkat çeken Siber, Meclisin iradesi doğrultusunda Meclis Başkanlığının da olayları izlediğini belirtti. 
   BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin iki tarafa vereceği belgenin önemine işaret eden Siber, belgeyi merak ettiklerini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2017, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473