banner564

Şevketoğlu Anı Rallisi yapılıyor

Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun (KKTOK) düzenlediği 2016 KKTC Ralli Şampiyonası’nda, sezonun ikinci yarışı hafta sonu rallici merhum Ahmet Şevketoğlu anısına yapılıyor.

Şevketoğlu Anı Rallisi yapılıyor
banner598
KKTC Ralli tarihine adını altın harflerle yazdırmış, birçok şampiyonluğu bulunan, rallici merhum Ahmet Şevketoğlu, ikinci kez ralli ile anılıyor. İlk kez geçtiğimiz yıl yapılan ve bu yıl yine Balıkesir ve BRT bölgelerinde hazırlanan etaplarda yapılacak olan ralli, 7 Mayıs Cumartesi günü saat 18.00’de Cemsa Karting Pisti’nde geçilecek Özel Seyirci Etabı ile başlayacak.
Pazar sabahı 09.50’den itibaren başlayacak rallide ekipler, önce Balıkesir bölgesinde bulunan Şevketoğlu Etabı’nı 3 kez ard arda geçecekler. 13.00’den itibaren ard arda iki kez BRT etabı geçildikten sonra, iki kez ard arda BRT Etabı’nın tersi olan Lavinium etabı geçilecek ve ralli sona erecek.

İki WRC start alacak
14 ekibin kayıt yaptırdığı yarışta ülkemize yeni getirdiği Ford Fiesta RS WRC otomobili ile start alacak olan Mustafa Bulutoğluları ve uzun yıllardır Hyundai Showroom’unda sergilenen Hyundai WRC otomobili ile start alacak olan Fikri Macila’nın mücadelesi nefesleri kesecek. Ülkemizin en iyi rallicilerinden Ömer Yıldız’ın da yeni otomobili Mitsubishi Lancer Evo 9 ile start alacağı rallide heyecan zirve yapacak.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2016, 08:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474