banner564

Sezon sonuna kadar Riekerink

Galatasaray takımını altyapı sorumlusu çalıştıracak

Sezon sonuna kadar Riekerink
banner598
Galatasaray Kulübü, sezon sonuna kadar takımın başında altyapı sorumlusu Jan Olde Riekerink'in çıkacağını açıkladı. Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:
"Sportif A.Ş. Yönetim Kurulu toplantısında alınan karara göre, Galatasaray Profesyonel Futbol Takımı 2015-2016 sezonunun sonuna kadar, kulübümüzde görev yapan Teknik Direktör Jan Olde Riekerink ile sahaya çıkacaktır."
Mustafa Denizli ile yolların ayrılmasından sonra Orhan Atik ile devam eden Galatasaray, Fenerbahçe derbisi öncesinde teklif götürdüğü Bülent Korkmaz ve Bülent Ünder ile anlaşmaya varamamıştı.
Sarı-kırmızılı takımın yıldız ismi Wesley Sneijder'in altyapı hocası olarak bilinen ve yine Hollandalı oyuncunun tavsiyesiyle Galatasaray altyapısının başına getirilen Riekerink, teknik direktörlük için temas kurulan isimlerle anlaşma sağlanamamasının ardından sezon sonuna kadar A takımın başına getirildi.
Hollanda'nın Ajax takımında altyapı antrenörlüğü yaptıktan sonra, Belçika Ligi takımlarından Gent'in başına geçen, ardından Hollanda 2. Ligi ekiplerinden Emmen'i çalıştıran Riekerink, 2005 yılının ardından hiçbir kulüpte teknik direktör olarak çalışmadı.
Porto ile Metalurg Donetsk takımlarında yardımcı antrenör olarak görev yapmasının ardından, tekrar Ajax altyapısına dönen Riekerink, son 4 yılda ise Çin'in 20 yaş altı ve 16 yaş altı milli takımlarını çalıştırdı.

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2016, 10:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474