banner564

Sezona hazırlanıyorlar

Futbol Federasyonu MHK tarafından organize edilen hakem semineri bugün tamamlanacak

Sezona hazırlanıyorlar
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından organize edilen 2015-2016 MHK Yaz semineri bugün tamamlanıyor.
Girne’deki Grant Pasha Hotel’de 9 Eylül’de başlayan ve bugün sona erecek olan seminere Türkiye Futbol Federasyonu’ndan gelen MHK yetkilileri ile birlikte KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu, MHK Başkanı Sadık Özbilgehan birer konuşma yaptılar.
Çarşamba günü başlayan seminerin resmi açılışı dün yapıldı. Açılış konuşmasından sonra yapılan saygı duruşu ve konuşmalarla birlikte plaket taktimi yapıldı. Ayrıca Üst Klasman ile A Klasman’a terfi eden yeni hakemlere kokartları takıldı.

Sadık Özbilgehan (MHK Başkanı): Hakemlerimize har zaman güveniyoruz ve inanıyoruz
İlk konuşmayı MHK Başkanı Sadık Özbilgehan yaptı. Özbilgehan konuşmasında biten sezonla hakemlerin gösterdikleri başarıdan dolayı onlara teşekkür etti. Onlara her zaman inanıp güveniyoruz. Bursa’da yapılan kampın çok yararlı geçtiğini belirtirken terfi eden hakem sayısını artırmak istediklerini, bu nedenle genç hakemlere daha çok şans vereceklerini dile getirdi. Federasyon Başkanı’nın kendilerine çok destek vermesiyle gurur duyulacak bir hakem ordusu yarattıklarını söylerken kurullarda yapılan değişikliklerle birlikte ayrılan arkadaşlara teşekkür edip yeni katılanlara da başarılar diledi. 
Türkiye Futbol Federasyonu MHK üyesi Hikmet Öksüzoğlu da her konuda paylaşımcı olacaklarını, hakemlerimizin çok çalışmaları halinde daha büyük ufuklarda görev yapacaklarına inandığını dile getirdi. 

Mr. Jerome Champagne: Türk futbolu dünyadaki yerini almalıdır
KTFF Danışmanı seminerde yaptığı konuşmada seminerde böyle bir konuşma şansını yakaladığı için mutlu olduğunu dile getirdi. Hakemlerle ilgili konuşmasında iyi maç yöneten hakemin hiçbir zaman konuşulmadığını, ancak kötü bir maç yöneten hakemin her zaman konuşulduğunu söyledi. Bunun da haksızlık olduğunu belirtti. Mr. Jerome Champagne konuşmasında ortaya çıkan futbol oyun kuralları ile ilgili bilgiler de verdi.

Hakemler her zaman korunmalı: KTFF Danışmanı Mr. Jerome Champagne konuşmasında hakemliğin en zor işlerden biri olduğunu, bu nedenle hakemlerin her zaman korunması gerektiğini söyledi. Ayrıca maçlarda verilen kartlarla ilgili de görüşlerini belirtti. Örneğin sarı karttan önce turuncu kart uygulamasına geçilerek oyuncunun kısa bir düre dışarıda beklemesi, uzatmalara giden maçlarda 4.ncü oyuncu değişikliğine gidilmesi gibi görüşlerini paylaştı. Statlarda kamera kullanılmasına FİFA’da görev yaptığı dönemde karşı olduğunu ancak bugün çok doğru bir karar olduğunu belirtti. 

Ahmet Sami Topcan’a teşekkürler: Büyük baba diye hitap ettiği merhum Ahmet Sami Topcan’a da Türk Futbolu için çok büyük bir savaş vermesinden dolayı çok teşekkür etti. KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu için de profesyonelliği getirmeye çalışmasından, ambargonun kalkması için gösterdiği büyük gayretleri nedeniyle de teşekkürlerini belirtti.



Hasan Sertoğlu: Hakemler doğru düdük çalarsa biz daha çok dinleniriz
KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu ise konuşmasında hakemlerin her zaman yanında olduğunun çok iyi bilinmesini, bundan sonra da yanlarında olacağını söylerken, hakem ücretleri konusunda mutlaka iyileştirme yapacaklarının sözünü verdi. Türkiye’den gelip seminere katılan tüm katılımcılara teşekkür ederken, yarım kalan işlerinin olduğunu, özellikle KOP konusunda daha çok işlerinin olduğunu söyledi. Önlerinin tıkanması için birçok kesimin çok çalıştığını, kurtlarla dans etmenin zor iş olduğunu ancak bunu üstesinden gelmek için daha çok çalışacaklarını dile getirdi. 

Yeniliklere her zaman açığız
KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu yeniliklere her zaman açık olduklarını, kendisinin de bu görevi bir süre sonra bırakacağını belirtti. Gerek yönetimde gerekse kurullarda değişikliklere gittiklerini bunu da yeniliklere açık olmanın bir faydası olarak gördüğünü dile getirdi.

Takım sayısı azaltılmalı
Liglerimizdeki takım sayıları ile ilgili bilgiler verirken de göreve geldiklerinde liglerimizdeki takım sayısı ile bu sezon sonunda ulaşılmak istedikleri sayı hakkında bilgiler verdi.
Üst Klasman’a terfi eden Serkan Durmaz ve Suphi Özpaşa’ya kokartları takılırken, A Klasman’a terfi eden Hüseyin Eyyüpler, Hüseyin Özkara ve Evren Karademir’e, B Klasman’a çıkan İsfendiyar Açıksöz, Sonay Dericioğlu ve Kaan Koday’a kokartları yetkililer tarafından takıldı.
Türkiye Futbol Federasyonu MHK üyesi Esat Eriş de futboldaki müdahalelerle ilgili görüntülü olarak bilgiler verdi.

Seminer bugün sona eriyor
2015-2016 MHK Yaz Semineri bugün yapılacak vücut analizleri değerlendirilmesi, video test görüntüleri ve cevapları ile seminer tamamlanacak.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2015, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474