banner564

Startı Nami verdi

Türkiye Muharip Gaziler Derneği tarafından düzenlenen “Bisikletle Barış Turu” etkinliği yapıldı

Startı Nami verdi
banner598
20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Türkiye Muharip Gaziler Derneği tarafından düzenlenen “Bisikletle Barış Turu” etkinliği başladı.
Dışişleri Bakanı Özdil Nami tarafından Dışişleri Bakanlığı önünde başlatılan “Bisikletle Barış Turu”, saat 17.30’da Girne’de Pia Bella Otel önünde tamamlandı.
9 Temmuz’da İstanbul-Taksim’den başlatılan etkinliğin KKTC ayağına, aralarında Kıbrıs gazilerinin de yer aldığı KKTC, Türkiye ve Rusya’dan 30 civarında sporcu katılıyor.
Bisikletle Barış Turu’nun amacı, KKTC’nin tanınmasına katkı ve ambargoların kaldırılması için farkındalık yaratmak olarak açıklanmıştı.

Nami: “Biz şaşmaz hedef olarak barışı istiyoruz”
“Bisikletle Barış Turu” etkinliğini başlatan Dışişleri Bakanı Özdil Nami, bu sırada yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk halkının uzattığı barış elinin artık Rumlar tarafından tutulmasını ümit ettiğini söyleyerek, “Biz şaşmaz bir hedef olarak barışı istiyoruz” dedi.
Etkinliğin, çok güzel ve anlamlı olduğunu dile getiren Nami, Kıbrıs Harekatı’na birfiil katılmış gazilerin de bu bisiklet turunun içerisinde olmasının önemine dikkat çekti.
Gazilerin bu etkinliğe “barış” adını verdiğini söyleyen Nami, “Bunun da Türk milletinin mizacının, karakterinin barışla ne kadar özdeşleştiğini gösteren çok önemli ve anlamlı bir mesajdır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2014, 08:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474