banner564

Süper DAÜ Süper YDÜ

Hentbol kupası dün akşam oynanan karşılaşmalar ile sahiplerini buldu

Süper DAÜ  Süper YDÜ
banner598
KKTC Hentbol Federasyonu tarafından düzenlenen Hentbol Süper Kupa, dün akşam oynanan karşılaşmalar ile sahiplerini buldu. Büyükler Ligi başlamazdan önceki son kupa finali olan Süper Kupa finali hem erkeklerde hem de kadınlarda DAÜ ile YDÜ takımlarını karşı karşıya getirdi.
Atatürk Spor Salonu’nda oynanan gecenin ilk karşılaşmasında bu sezon şampiyonluğun en ciddi adayı durumundaki DAÜ, YDÜ ile karşılaştı. Üstün bir oyun sergileyen DAÜ karşılaşmayı ilk yarısını da 18-11 önde tamamladığı karşılaşmayı 38-23 kazanarak Mişon ve KTSYD kupalarının ardından Süper Kupayı da kazanan taraf oldu ve 2017-2018 sezonuna 3 kupa ile başlama başarısını elde etti. DAÜ’den Özden attığı 12 golle galibiyette önemli rol oynarken maçın da en skorer oyuncusu oldu.
Gecenin kadınlar finalinde ise erkeklerde olduğu gibi DAÜ ile YDÜ takımları karşı karşıya geldi. Oldukça çekişmeli geçen maçın ilk yarısında DAÜ 4 farklı üstünlüğü yakalamasına rağmen bunu koruyamadı ve devre 13-13 eşitlikle tamamlandı. İkinci yarıda da çekişmenin sürdüğü karşılamayı hep önde götüren DAÜ ve yine 4 farklı üstünlüğü koruyamayan DAÜ son saniye kalesinde golü gördü. 27-26 kazanan YDÜ sezona Süper Kupa şampiyonu olarak başlamaya hak kazandı.
Karşılaşmanın ardından düzenlenen ödül töreninde şampiyonlara kupaları ile madalyaları Federasyon Başkanı Mustafa Akyön ve YK Üyesi Lisani Zorba tarafından takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2018, 06:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473