banner564

Şimdi icraat zamanı

Erken seçime karşı çıkan vatandaşlar, güvenoyu alan hükümetin herkese eşit muamele göstermesini ve sorunları çözmesini istiyor

Şimdi icraat zamanı
banner598
Çiğdem AYDIN 
Dört partiden oluşan koalisyon hükümetinin parlamentodan güvenoyu almasını değerlendiren vatandaşlar, bundan sonraki süreçte herkesi kucaklayan, eşit muamele yapan bir iktidar görmek istediklerini belirtiyor ve “şimdi icraat zamanıdır”diyor.
   Diyalog’a konuşan vatandaşlar; sık sık seçim yapılması ve hemen her yıl hükümet değişikliği olmasının ülkeye zarar verdiğini belirtirken, CTP, HP, DP ve TDP’den oluşan koalisyonun başarılı olmasını istiyor. Vatandaşlar “Hiç olmazsa bir süre için partisel çıkarlar bir kenara bırakılıp, çözüm bekleyen sorunlara el atılsın” diyor ve Türkiye ile iyi ilişkiler kurulmasının şart olduğuna dikkat çekiyor.
   Başbakan Tufan Erhürman’ın, devlet dairelerinde fotoğrafının asılmasını yasaklayan kararını büyük bir memnuniyetle karşılayan vatandaşlar “Erhürman doğru olanı yaptı. Devlet dairelerinde sadece Atatürk’ün fotoğrafı yeterlidir” diyor.

Vatandaş ne dedi?

Selçuk Ekendar: Meclis’teki saygınlık yeniden sağlanmalı
Ümit ederim uyumlu bir şekilde bu süreyi tamamlarlar ve yeniden erken seçimlere gitmeyiz. Dört partinin birbirini kontrol ederek daha iyi bir idare ortaya koyabileceklerine inanmak istiyorum. İlk olarak Meclis’teki saygınlığı yeniden sağlamaları gerekiyor. Diğer taraftan da ekonomik konuların ele alınıp düzeltilmesini bekliyorum.

Salih Dereli: 2018 yılı bütçesi acil geçmeli 
Ülkemize hayırlı uğurlu olsun, halkın seçtiği vekillerdir. Bu dört partinin siyasi görüşleri birbirinden farklıdır. Kıbrıs konusunda, Türkiye ile ilişkiler konusunda ortak bir noktada kararlar alıp hareket etmelidirler. Özellikle Türkiye ile ekonomik protokol anlaşmasını yapacaklarında sıkıntıya düşmemeleri gerekiyor. Komitelerde yeterince mutabık sağlanmalı… Görüş ayrılığı olduğu noktalarda umarım hükümet zarar görmez ve bir erken seçime daha gerek kalmaz. İvedi olarak 2018 Mali Yılı Bütçe Yasası’nı geçirmeleri gerekiyor. Türkiye ile gidip gerekli görüşmeleri yapmaları, sağlık, eğitim alanındaki eksiklikler için planlama yapmaları lazımdır. Türkiye’den gelen yatırım bütçesinin tamamına yakınının kullanılması için uzman olanların proje hazırlamaları ve Türkiye’den gelen kaynakları akıllıca halkın yararına kullanmaları şarttır. Bir vatandaş olarak bu hükümetten bunları bekliyorum. 

Arif Salih Kırdağ: Bu hükümetin çok büyük sorumlulukları var
Çocuklar düşe kalka büyürler… Bence biz demokraside bunu yaşıyoruz. ‘Ben koşmayı bilirim’ diyenlerle çok koştuk… Bu defa da ben koşmayı biliyorum ama ‘eşitlik için, adalet için koşacağım’ diyenlerle koşalım, bakalım ne olacak. Şimdi bir karışımdan oluşan bir hükümet oldu. İyi bir deneme olacak ama en önemlisi Kudret Özersay’ın ve diğerlerinin verdikleri sözleri tutmalarıdır; müşavirlik kaldırılacak mı, yolsuzluk dediklerini yargıya taşıyabilecekler mi? Çok ilginç olacağına inanıyorum. Hükümetin ilk yapması gereken bunlardır. Halka karşı siyasilere olan güvensizlik bu şekilde giderilecek. Bu hükümetin çok büyük sorumlulukları vardır, halk takipçisidir.

Kemal Özdevüp: Bakalım ne olacak 
Anlaştılar ve bu hükümeti kurdular. Uzun gider, kısa gider orasını onlar becerecek. Ben görebildiğim kadarıyla bu memlekette bir ekonomik paket vardır ve bu mesele 10 senelik meseledir. Gelen aynı giden aynı yaptı ama mesele bu ekonomik protokolü uygulamaktır.
Uygulayabilirlerse ne ala… CTP geldi kıvırdı, UBP kıvırdı, gelen giden bu ekonomik paketleri kıvırdı. Şimdi dörtlü koalisyonu göreceğiz; bakalım ne kadarını uygulayacaklar ne kadarını uygulamayacaklar. Hatırlatırım 39 kişi ile CTP ile UBP hükümet kurmuştu. Güya ekonomik protokolü uygulayacaklardı ama olmadı. Bozuldular, kıvırdılar, kaçtılar. Şimdi bunlar geldi kim kıvıracak göreceğiz. Ama uygularlarsa, münferit sürtüşmelerini bir yere bırakırlarsa olur, neden olmasın. 

Ahmet Ersoy: Uyumsuz hükümet
Eğer bu hükümet Rumlarla iş birliği yaparsa, Türkiye buna tahammül etmez ve bize gönderdiği parayı keser. İşte o zaman bu hükümette gider. Böyle hükümet mi olur. Fikirleri hiç uyuşmaz, nasıl birlikte iş yapacaklar onu bilmiyorum. Bunların biri Türkiye’yi hiç istemez öbürü daha ılımlı, diğeri Türkiye’siz yapmaz… Bu ne biçim hükümet, hiç anlamadım. Bir beklentim yoktur. Ayrıca bu ülkede hayat kolaydır. Herkesin bir arabası vardır. Kimse demesin sıkıntı var, insanlar restoranlardan çıkmaz… Nerede sıkıntı vardır… Çalışsınlar kazansınlar başka bir sıkıntı yoktur. Çalışana ekmek te var, gezme da var. 

Mehmet Kanı: Şov değil iş istiyoruz
Koalisyon hükümetinin başarılı olmasını istiyorum. Artık hiç kimse bizlere erken seçimden söz etmesin. Seçimlerden de hükümet değişiklerinden de bıktık, usandık. Bu hükümet iş yapsın, sorunları çözsün. Yol ve kaldırım istiyoruz, park ve yeşillik istiyoruz. Başbakanın fotoğrafının devlet dairelerine asılmaması kararını çok doğru buldum. Şov değil, iş istiyoruz.

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2018, 04:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474