banner564

Tek yol galibiyet

K-Pet Süper Lig’de iki hafta geride kalırken iki takımımızda da teknik adam değişikliğine gidildi.

Tek yol galibiyet
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU

 Belki da bunlara bu hafta sonu oynanacak maçlardan sonra birileri daha eklenebilecek. Hafta sonu değilse bile ilerleyen haftalarda bu sayı daha da artacak. Geride kalan haftalarda öne çıkan takım Çetinkaya olurken, yoluna da kayıpsız devam eden tek takım durumunda. Türk Ocağı ve Değirmenlik takımları henüz puanla tanışamayan takımlar. Cihangir ilk kez bu hafta deplasmana çıkarken, Değirmenlik de kendi sahasında ilk maçına çıkacak.
  Maçlarda farklı skorların ortaya çıkması da dikkat çeken başka bir konuydu. Çetinkaya ilk hafta 4 farklı galip gelirken ikinci hafta 3 farklı galip geldi. Ayni zamanda en fazla gol atan takım durumunda. En çok gol yiyen takım ise Değirmenlik. Gençlerbirliği oynadığı maçtan da beraberlikle ayrıldı. Ligin en önemli maçlarından biri bu hafta Girne’de oynanacak. Ezeli ama ebedi dost takımlar Doğan Türk Birliği ile Türk Ocağı karşılaşacak. 
  Cumartesi Yeniboğaziçi-Yenicami, Türk Ocağı-Doğan Türk Birliği, Gençlerbirliği-Mağusa Türk Gücü ve Çetinkaya-Binatlı maçları oynanacak. Pazar günü ise Değirmenlik-Mormenekşe, B.Bağcıl-Cihangir ve K.Kaymaklı-Lefke maçları oynanacak. Tüm maçlar saat 15.00’de başlayacak.

Boğazdan geçmek kolay olmayacak - Yeniboğaziçi-Yenicami
Yeniboğaziçi ilk hafta kendi sahasında son dakikalarda 3 puanı kaybetti. Lefke karşısında hiç değilse 1 puan almak üzereyken yine son dakikada yediği golle maçtan puansız ayrıldı. Bunları telafi etmek için Yenicami karşısında mutlak galibiyet arayacak. İyi oynamayan rakibi karşısında galibiyet şansları fazla. Yenicami son hafta B.Bağcıl’ı mağlup ederken hiç de iyi bir oyun ortaya koyamadı. Sadece rakibinin eksik kalmasını iyi değerlendirdi. Ancak her zaman karılarında B.Bağcıl olmayacak. Gol yollarında sadece H.Turan’a umut bağlamaları onları sezon boyunca çok zor maçların bekleyeceğini gösteriyor. Y.Boğaziçi Osman Ergün Mehmet Stadı’nda oynanacak maçta Serhan Şimşek düdük çalacak.

Kazanan 3 puandan fazla kazanır – Türk Ocağı-Doğan Türk Birliği
  Haftanın en nemli maçlarından biri olan Türk Ocağı-Doğan Türk Birliği maçı, ezeli rekabet nedeniyle izleyicisi çok olacak bir maç olacak. Böyle maçlar her zaman 3 ihtimalli maçlar. İki takım da kaybetmek istemeyecek. Yine de puansız Türk Ocağı kazanmak isteyecek. Çünkü bu maçtan da puansız ayrılırlarsa   ilerleyen haftalar onlar adına hiç de iyi olmayacak. Karşılarında ligin en iyi kadrolarından birine sahip bir takım var ve işleri çok zor. Doğan Türk Birliği ise oluşturduğu kadro ile şampiyonluk adayı bir takım. Daha formda ve moralli olsalar da sonucu belli olmayan bir maça çıkacaklar. Golcülerinin formda olması en büyük avantajları. Ancak böyle maçların havası çok daha farklı olur. Kazanmaları halinde puan olarak rakibinden uzaklaşırken moral olarak da üst seviyeye çıkacaklar. Girne 20 Temmuz Stadı’ndaki maçın hakemi Fehim Dayı.

Komşulardan biri üzülecek gibi Gençlerbirliği-Mağusa Türk Gücü
Gençlerbirliği aldığı 2 beraberlikten sonra artık kendi sahasında galibiyetle tanışmak isteyecek. Genç bir takım olmaları onların böyle maçlarda zorluk yaşatabilir. Ancak çok koşarak bunu kapatabilirler. Rakiplerinin daha tecrübeli oyunculara sahip olması onların dezavantajlarından biri olabilir. Oyundan kopmamaları gerekir, yoksa beklemedikleri sonuçla karşılaşabilirler. Mağusa Türk Gücü iyi ve tecrübeli bir takım. Genç oyuncuları bile takım içerisinde tecrübelerini artıran oyuncular. Aldıkları farklı galibiyetin morali ile maça çıkacaklar. Ancak o maçı unutmazlarsa sahada kalırlar. İzlenmeye değer bir maç olacak. İskele Cumhuriyet Stadı’nda oynanacak maçın orta hakemi Kerem Eran. 

Lider fire vermek istemiyor - Çetinkaya-Binatlı
Ligin tek kayıpsız takımı Çetinkaya kendi sahasında kazanmaktan başka hiçbir şey düşünmüyor. Mevcut kadrosu ve deneyimi ile maçın mutlak favorisidir. Ancak hiçbir maçın oynanmadan da kazanılmayacağının bilincinde olmaları gerekir. Takımdaki tecrübeli oyuncu sayısı çok fazla. Olası bir ters durumda ortaya çıkarak maçı çevirebilirler. Binatlı sezona iyi başlayarak kendileri için çok önemli olan 4 puan aldılar. Lider karısında işleri beklemedikleri kadar zor olacak. Futbolun her skora gebe bir  oyun olduğunu unutmadan oynamaları gerekir. Kaybederlerse bile çok üzülmeyecekleri bir maç. Bu maçtan sonra yine deplasmana çıkacak olmaları onları sıkıntıya sokacak bir durum. Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynanacak maçı Osman Özpaşa yönetecek.

Kırılma maçlarından biri - K.Kaymaklı-Lefke
 K.Kaymaklı son deplasmanda hiç de beklemediği farklı bir mağlubiyet aldı. Bu mağlubiyetin yanında 2 de kırmızı kartla oyunu tamamlamaları moralleri fazlasıyla bozdu. Bu olumsuzlukların telafisi için Lefke karşısında galibiyetten başka bir sonuç onları mutlu etmeyecek. Olası bir mağlubiyette işlerin çok karmaşık bir duruma düşme olasılığı da çok fazla. Taraftarları yanlarında olur ve onları gerektiği gibi desteklerlerse işleri daha kolay olabilir. Lefke maçın son saniyesinde de olsa galip gelerek bu zorlu deplasmana daha moralli gelme şansını yakaladı. Takım olarak iyi bir takım, ancak gol yollarındaki etkisizliği çok fazla. Kasım’ın yokluğu imdi daha iyi anlaşılıyor. K.Kaymaklı karşısında alabilecekleri puan veya puanlar onlara ilaç gibi gelecek. Çünkü ilerleyen haftalarda daha iyi olmalarını sağlayacak. Kaybederlerse çatlak sesler de çıkabilir. Lefkoşa Şht. Hüseyin Ruso Stadı’ndaki maçın hakemi Mehmet Sezener.

Yaralılar deva arayacaklar - B.Bağcıl-Cihangir 
İki takım da haftayı mağlubiyetle kapattı. B.Bağcıl sınırlı kadrosuna cezalı oyuncunun da eklenmesi onlara bu maçta sıkıntı verecek. Yeni teknik adamları Mehmet Bolkan ile ilk maçlarına çıkacaklar. Kendi sahalarındaki maçı kazanmak için rakiplerinden ok daha fazla koşmaları gerekir. Çünkü rakiplerinde deneyimli oyuncular çok fazla. Cihangir takımı kendi sahasında hiç de beklemediği bir mağlubiyet aldı. İlk 2 maçı kendi sahalarında oynama avantajını çok da iyi kullanamadılar. Bu nedenle çıkacakları ilk deplasman maçını kaybetmek istemeyecekler. Maçta öne geçerlerse kazanma şansları daha fazla. Bostancı Yakup Özorun Satadı’nda oynanacak maçta Timur Ercan Bodi düdük çalacak.

Ev sahibinin zor maçı - Değirmenlik-Mormenekşe
Puansız 2 takımdan bir olan Değirmenlik Süper Lig’de ilk kez kendi sahasında maça çıkacak. Henüz puanla tanışamamaları, teknik adam değişikliğine gitmeleri, ilk kez kendi evlerinde oynayacak olmaları onlar adına büyük bir heyecan. Yeni teknik adam Muharrem Mertdin ile galibiyet arayacaklar. Ancak ilk 2 maçta yaptıkları bireysel hataları tekrarlarlarsa kazanma şansları çok az. Mormenekşe ligin ilk maçını kazanarak moral buldu. Sonrasında alınan beraberliği kendi sahalarında oynayamamanın verdiği dezavantaja bağlayabiliriz. Onlar için Değirmenlik maçı zor olacak. Ancak deneyimleri ve uzun zamandır birlikte oynamaları onların en büyük artısı. Sentetik zeminde oynayacak olmaları zemine alışana kadar onlara zorluk yaşatacak. Değirmenlik Sadık Cemil Stadı’nda oynanacak maçı Utku Hamamcıoğlu yönetecek.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2015, 09:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473