banner564

YDÜ Sırbistan yolcusu

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı kamp için Sırbistan’a gidiyor

YDÜ Sırbistan yolcusu
banner598
2015-2016 sezonunda Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele etmeye hazırlanan ve sezon öncesi yaptığı çok önemli transferle ligin yeni ama iddialı takımları arasında gösterilen Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı, Kuzey Kıbrıs’ta Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde başladığı hazırlıklarına Sırbistan’da devam edecek. 
Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Sırbistan’ın batısında yer alan Dinar Alpleri bölgesinde yer Zlatibor kentinde 29 Ağustos’ta başlayacak olan kamp, 8 Eylül’de Başkent Belgrad’ta yapılacak olan sezonun ilk hazırlık maçıyla sona erecek. Sırbistan’ın en yüksek bölgelerinden biri olan Zlatibor kenti sezon öncesi hazırlık kampları açısından Avrupa’da basketbol takımlarının sıkça kullandığı bir bölge olması özelliğiyle dikkat çekmektedir. 

Panathinaikos, Unics Kazan, Kızılyıldız, Makedonya Milli Takımı Zlatibor’u tercih etti
Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nın kamp yapacağı tesisler 2008 yılından bu yana Panathinaikos gibi Euroleague şampiyonluklarına ambargo koymuş, Unics Kazan gibi yine Euroleague’de mücade etmiş Rusya’nın en bütçeli takımlarından biri olan, keza Kızılyıldız gibi çok önemli yıldız oyuncular yetiştirmiş basketbol ekolu bir takım ve 2011 yılı Avrupa Basketbol Şampiyona’sında 4. olan Makedonya Basketbol Milli Takımı ve Sırbistan Basketbol Milli Takımları gibi takımların tercihi olmuş, çok değerli bir kamp bölgesi olarak biliniyor. 
12 gün sürmesi planlanan kampla ilgili olarak açıklamada bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Koçu Alper Durur, “Takımımızı ciddi bir kamp dönemi beklemekte. Çok önemli basketbol takımlarının kamp yaptığı bir bölge olan Zlatibor’da kaliteli tesislerde çalışma imkanı bulmakla birlikte bizler için daha önemli olan oksijeni bol ve dağlık-yüksek bir bölge olan Zlatibor takımların kondisyon çalışmalarının çok verimli geçmesini sağlıyor. Bizde bu açıdan sezon öncesi kampı olarak Zlatibor’u tercih ettik. İşin fiziksel kısmıyla birlikte mental açıdan da oyuncular kamp döneminde bölgede konsantrasyonları bozacak hiçbir unsur olmadığı için sadece basketbola odaklanabilecekler. Ayrıca bu kamp oyuncular ve teknik ekibin bütünüyle birbirini tanıma ve kenetlenme imkânı bularak sezon öncesinde doğru takım kimyasını oluşturma noktasında çok faydalı olacak” dedi. 
Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı Sırbistan’daki kampın sona ermesinin ardından İstanbul’da Beşiktaş Kadın Basketbol Takımı ve İstanbul Üniversitesi ile iki hazırlık maçı yaparak, Kuzey Kıbrıs’a dönecek ve hazırlıklarına Yakın Doğu Üniversitesi kampüsünde devam edecek. 

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2015, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473