banner564

Yeni bir devir başladı

Hasan Sertoğlu KOP’a katılım süreciyle ilgili FIFA’ya taahhüt mektubu gönderdiklerini açıkladı

Yeni bir devir başladı
banner598
Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, dün düzenlediği basın toplantısında dün saat 10.00 itibarıyla FIFA, UEFA, KOP, Başbakanlık ve Başbakan Yardımcılığı’na KOP’a katılım süreciyle ilgili mektubun yollandığını açıkladı. 

Tüzük değişecek
Sertoğlu FIFA’nın yasaları ve tüzükleriyle uyumlaştırma çalışmalarının 5 maddede yapılacağını, bunlardan birinin de tüzük değişikliği olduğunu ifade ederek 40-45 gün içinde bu tüzük değişikliğini yapıp KTFF Genel Kurulu’nun onayına sunacaklarını bildirdi.
Sertoğlu, bugünden itibaren Kıbrıs Türk futbolunda yeni bir devrin başladığını ifade ederek hayırlı olmasını diledi.

Denktaş’a eleştiri
Denktaş’ın köy köy gezip mektup dağıttığını savunan Sertoğlu kulüplere, “Genel Kurullarınızı toplayın ve karar üretin” demesinin kulüp başkanlarına hakaret anlamına geldiğini, işleri sulandırmaya “Vatan millet Sakarya’ya döndürmeye” ve farklı hesaplar yapmaya gerek olmadığını söyledi.
Ülkenin geleceği için faydalı olacak şeyler yapılmasını istediklerini kaydeden Sertoğlu, kulüp başkanlarının da kendilerine destek verdiğini söyledi.

“600 bin lirayı vermemek için başbakanla kavga ettiniz”
Kendilerinin futbolun iflas etmemesi için çalıştıklarını kaydeden Sertoğlu, futbolu dibe vurduranın siyasiler olduğunu, “Kulüpler Birliği gelip para istediğinde Spor Bakanı’nın 600 bin lirayı verdirmemek için Başbakan’la kavga ettiğini” savundu.
Sertoğlu, “Siz bu futbolu kurtarmak için ne yaptınız? Sizin kendi öz kurumlarınızın altına dinamit koymaya çalışanları kalktınız ayakta alkışladınız” şeklinde konuştu.

Hürriyet’e eleştiri
Türkiye’deki Hürriyet Gazetesi’nde yer alan “Kıbrıs’ta korkulan oldu. Kıbrıs Türkleri Rum’a Bağlanıyor” şeklindeki manşeti de eleştiren Sertoğlu, “Bizim kimseye bağlandığımız falan yoktur. Türkiye’de olimpiyat yapılınca Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı ayakta selamlanırken, siz Hürriyet olarak neredeydiniz? ‘Kıbrıslı Türk Sporcular Nerede’ diye neden manşet atmadınız? Biz p.ç miyiz? Neyiz biz?.. Haklarımızı alacağız. Siz istediğiniz kadar böğürün!” ifadelerini kullandı.

“TFF’nin bizim için yaptığı icraatlar…”
Türkiye Futbol Federasyonu’nun KKTC Futbolu için yaptıklarını da sıralayan Sertoğlu, ilk önce İzmir Belediyesi’nin düzenlediği bir “panayıra” MTG U-15 futbolcularını davet ettiğini, TFF Genel Sekreteri’nin de bir yazı yazarak “Onlar oynayamaz, FIFA izin vermez buna” dediğini kaydetti.

Fotoğraf bile çektirmediler
TFF’den randevu alıp Türkiye’ye gittiklerini, görüşme sonrası TFF Başkanı’yla hatıra fotoğrafı çektirmek istediklerini fakat başkanın “UEFA kızar diye” fotoğraf çekimini reddettiğini söyleyen Sertoğlu, TFF Başkanı KKTC’ye geldiğinde Cumhurbaşkanlığı’na gittiğini ve KTFF’ye gelip bir kahve dahi içmediğini anlattı.

Verilen belgeleri bile tanımıyorlar
TFF’nin ayrıca FIFA’ya mektup yollayarak KKTC’de şube açmak istemesinden de sonradan haberdar olduğunu belirten Sertoğlu, TFF’nin önce burada çalıştırıcı ve teknik adam yetiştirip, belge dağıtıp ardından kendi dağıttığı belgeyi tanımadığını savundu.




Tüzükler yenilenecek
Sertoğlu Kıbrıs Türk futbol camiası adına, KTFF'nin tüzüklerini FIFA ve UEFA prensipleri çerçevesinde düzenlemek için çalışma başlattıklarını belirterek en kısa süre içinde tüzükleri tamamlayıp onaya sunacaklarını kaydetti. 

Sürecin ilk somut adımı
“KOP’taki yerimizi, haklarımızı ve sorumluluklarımızı yeniden almamız ile ilgili kararımızı yeniden teyit eden net bir adımdır. Kasım 2013'te Zürih'te imzalanan süreç ile ilgili ilk somut adımı teşkil etmektedir” diyen Sertoğlu “İlk aşama tamamlanır tamamlanmaz, metnin tamamının uygulamaya konması için 2013'te imzalanan düzenlemede belirlenen, idari ve hukuki adımlar atılacaktır” dedi.

Bir devir kapanıyor
“Bugün Kıbrıs Türk futbol tarihinde bir devir kapanıyor. Ben KTFF Başkanı olarak, Yönetim Kurulu ile birlikte çok büyük bir sorumluluk üstleniyoruz. Biz doğru olanı yaptığımıza inanıyoruz. Kıbrıs Türk futbol tarihinde çok heyecanlı yeni bir devir başlamıştır. Hayırlı uğurlu olsun” diyen Sertoğlu açıklamalarının her şeyi içerdiğini söyleyerek soruları kabul etmedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2015, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473