banner564

Yeni umutlara yelken açtılar

Futbol Federasyonu’nun aldığı yabancı sınırını kaldırma kararının ardından takımlar transfere yönelmeye başladı

Yeni umutlara yelken açtılar
banner598
Yabancı kuralındaki yeni statü, kulüpleri şimdiden harekete geçirdi. Galatasaray ise gelecek sezonun hesaplarını ancak Mayıs'daki seçimden sonra yapabilecek.
Galatasaray, yeni yabancı kuralının ardından kadro planlamasını mayıs ayındaki başkanlık seçiminin ardından yapacak. Sarı kırmızılarda lisanslı olup kadroda yer almayan 4 yabancı oyuncu bulunuyor. Ancak yönetimin ve Hamzaoğlu'nun görev süresi, yabancı oyuncular konusunda belirsizlik yaratıyor.

Eboue zor
Sezon başında alınan kararla kadro dışı bırakılan Eboue, A2 takımıyla antrenmanlara devam ediyor. Fildişi Sahilli oyuncunun ligin ikinci yarısında kadroya alınma ihtimali yok. Sarı kırmızılı kulüpten yılda 2.2 milyon euro kazanan tecrübeli futbolcunun sözleşmesi sezon sonunda bitecek. Eboue, devre arası takımdan ayrılmak istemezse sezon sonuna kadar A2 takımıyla antrenmana çıkıp yıllık ücretini almaya devam edecek.

Amrabat’a dönüş yolu göründü
Malaga'ya kiralanan Amrabat ise sezon sonunda sarı kırmızılı ekibe geri dönecek. Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, Amrabat'ı devre arasında takıma kazandırmak istiyor. Ancak kadrodaki mevcut yabancı futbolcu sayısından dolayı Faslı oyuncunun gelişi mümkün değil. Nordın Amrabat da sezon sonundan itibaren yeni yabancı kuralından yararlanacak futbolcular arasında. 27 yaşındaki oyuncu Malaga ile 11 maça çıkıp 3 gol kaydetti. Amrabat'ın Galatasaray ile 2017 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.

Peki ya Dany?
Sezon başında Granada'ya kiralanan Dany de yeni sezonda takıma katılacak. La Liga'da 19. sırada bulunan takımda mutsuz olan Dany, bu sezon ligde hiç forma giymedi. Kamerunlu stoper yalnızca Kral Kupası'nda 45 dakika şans bulabildi. Dany'nin Galatasaray'daki sözleşmesi 2016 yılında sona eriyor.
Gaziantepspor'da kiralık olarak forma giyen Lucas Ontivero da sezon sonunda sarı kırmızılı ekibe geri dönecek.  20 yaşındaki futbolcu kırmızı-siyahlı ekipte 3 kupa ve 1 lig maçında görev aldı.

Düğüm mayıs’ta çözülecek
Mayıs ayında kongreye gidecek Galatasaray'da Hamza Hamzaoğlu'nun da sözleşmesi sezon sonunda bitecek. Dolayısıyla kadro planlaması ve yabancı futbolcular konusundaki belirsizlik mayıs ayında çözüme kavuşacak.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2015, 08:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474