banner564

Eksik var!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, iç güvenlik paketinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini belirterek, Türk tipi Başkanlık sistemine karşı olduğunu söyledi:

Eksik var!
banner598
Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'iç güvenlik paketi'yle ilgili konuştu: Bunu bir kez daha gözden geçirmelerini tavsiye ederim. Bazı düzeltmelerin yapılması gerektiğine inanıyorum. Türk tipi başkanlık sisteminin olmaması gerekir
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Cuma namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 
 Güvenlik paketiyle ilgili görüşleri sorulan Gül şöyle dedi: “Güvenlik paketiyle ilgili bunu bir kez daha gözden geçirmeliler. Birkaç düzelmenin olması lazım… Konjektürel olmaması lazım. Polisin yetkileriyle ilgili. Yakın zamanda polisin yaptığı dinlemeler ortada. Bütün siyasi ve devlet hayatımda kendi evimde hiç oturamadım. Gün geldi kendi evimizde oturma fırsatı doğdu. Tarabya köşkünde otururken tüm ihtiyaçları kendimiz karşıladık.”
Başkanlık sistemi ile ilgili olarak da konuşan Abdullah Gül, “Türk tipi bir başkanlık sistemi olamaması gerekir. ABD'deki gibi kuvvetler ayrılığının keskin bir şekilde ayrıldığı bir sistem olmalı. O da demokrasiye uygundur.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2015, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474