banner564

AK Parti’yi eleştirdi

Kemal Kılıçdaroğlu, "7 Haziran’da seçim oldu, 400 milletvekili çıkmayınca bu toplumun önüne acıyı, kanı, gözyaşını şantaj olarak koydular" dedi

AK Parti’yi eleştirdi
banner598
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "7 Haziran’da seçim oldu, meydan meydan dolaştılar. 400 milletvekili istediler. 400 milletvekili çıkmayınca bu toplumun önüne acıyı, kanı, gözyaşını şantaj olarak koydular." dedi.
Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Amasya Yavuz Selim Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. 'Başbakan Kemal' sloganlarıyla karşılanan Kılıçdaroğlu, konuşmasına Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Amasya’da olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek başladı. Çözüm süreciyle ilgili açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: “24 Ağustos 2012 tarihinde dönemin başbakanını yani Sayın Erdoğan’ı ziyaret ettim. Çözüm süreciyle ilgili attığı adımların yanlış olduğunu, sorunun böyle çözülemeyeceğini, ‘sorunu çözmek istiyorsanız size bir yol haritası veriyoruz, buna göre çözeceksiniz’ dedik. ‘Siz anlamazsınız’ dediler. Eyvallah. Sen anlıyorsan çöz. Çözüyorsan sana kredi açtık. ‘Sizin kredinize ihtiyacımız’ yok. Eyvallah olmayabilir, o zaman çöz. Biz engel mi olduk? Hayır. Çözemediler. 7 Haziran’da seçim oldu, meydan meydan dolaştılar. 400 milletvekili istediler. 400 milletvekili çıkmayınca bu toplumun önüne acıyı, kanı, gözyaşını şantaj olarak koydular. ‘Ya bana 400 milletvekili ver ya da buna katlanacaksın’ dediler. Benim bildiğim kadarıyla, okuduğum kadarıyla, eğitildiğim kadarıyla bu millet şantaja boyun eğmez. Bu millet genlerinde Kuvay-i Milliye ruhunu taşıyan bir millettir. Bu millet birilerinin önünde asla diz çökmedi ve çökmeyecek. Sonunda bizim dediğimize gelecekler göreceksiniz. Size şunu söyleyeyim. Diyorum ya sıkıştıklarında bir tane suçlu bulurlar.”

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2015, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474