banner564

Bahçeli’ye ağır suçlama

Erdoğan, MHP liderinin Esed, Pensilvanya ve Kandil'le aynı dili konuştuğunu savundu

Bahçeli’ye ağır suçlama
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "MHP'nin Genel Başkanı çıkmış, paralel örgütün MİT tırlarını durdurması ihaneti üzerinden bizi, daha doğrusu Türkiye'yi suçlamaya, karalamaya kalkıyor. Sorsanız milliyetçi ama söylediklerine bakıyorsunuz Esed'in milliyetçisi, Pensilvanya'nın milliyetçisi, Kandil'in milliyetçisi. Çünkü onlarla aynı çizgiye gelmiş, aynı şeyi söylüyorlar. Bir tek bu milletin milliyetçisi değil" dedi.
Kars Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslenen Erdoğan, "Bizim Rabiamız, Allahu Ekber Dağları'nda, ölümün üzerine, Allah'ına teslimiyetle giden o kahramanların, yiğitlerin mirasıdır" diye konuştu.
"Bu milleti kimseye böldürmeyiz. Bu bayrağı asla yere düşürmeyiz. Bu vatanın üzerinde kimseye operasyon yaptırmayız" diyen Erdoğan, devleti parçalamaya yeltenenlere, niyetlenenlere asla müsaade etmeyeceklerini, aksi takdirde Çanakkale, Sarıkamış, Kurtuluş Savaşı şehitlerinin bıraktıkları emanete ihanet etmiş olacaklarını bildirdi.
Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bayırbucak Türkmenleri 'eğer siz bizi yalnız bıraksaydınız bizim halimiz nice olurdu' diyorlar. Aynen CHP'nin geçmişinde, Aras Nehri üzerinde, Boraltan Köprüsü'nde, Azeri kardeşlerimizin Stalin'in askerlerine bırakılması ve 144 Azerinin orada şehit edilmesi olayı var ya. Ondan sonra bir Azeri şairin dediği gibi 'Keşke bizi siz öldürseydiniz de onlara teslim etmeseydiniz...' İşte mesele bu. Suriye Türkmen Meclisi'nin eski başkanı, Türkiye'nin yardımı olmasaydı Esed'e karşı verdikleri mücadelede 30 bin değil bir milyon şehit vermek zorunda kalacaklarını söylüyor. MHP'nin bir Suriye Türkmeni olan milletvekili bölgeye yapılan yardımlardan ötürü şahsım ve Başbakan'a teşekkür ediyor ama MHP'nin Genel Başkanı çıkmış, paralel örgütün bu ihaneti üzerinden bizi, daha doğrusu Türkiye'yi suçlamaya, karalamaya kalkıyor."

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2015, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473