banner564

Tango değil halay lazım

Kıbrıs’ta el ele tutuşarak çok daha fazla katılımın olacağı bir süreç gerektiğini belirten Akıncı bir de benzetmede bulundu:

Tango değil halay lazım
banner598
Fezile A. Öksüz (TAK)
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İstanbul'da, Atatürk Havalimanı’nda basına yaptığı açıklamada, New York ziyareti ve Kıbrıs müzakere süreci hakkında bilgi verdi.
BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un daveti üzerine New York’a gittiğini ifade eden Akıncı, “Yüz yüze görüşmeyi talep etmişti. Zaten bizim de öyle bir arzumuz vardı. Bu davete icabet edip gidiyoruz” dedi.
Kıbrıs Müzakere sürecinin yıllardır devam ettiğine işaret eden Akıncı, bugüne kadar bir sonuç alınamamasına işaret ederek, gelecek kuşaklara daha iyi bir gelecek yaratabilmek adına, yeni süreçte iki toplumun da hakkını gözetecek yeni bir yapılanmayı elbirliğiyle yaratmayı arzuladıklarını söyledi.
Akıncı, “Aslında Kıbrıs’ta ‘tango’dan çok ‘halay’a ihtiyacımız var. El ele tutuşarak çok daha fazla katılımın olacağı, uyum içinde bir hedefe doğru yol alacağımız bir sürece ihtiyacımız var” dedi.
Cumhurbaşkanı Akıncı, Türkiye Cumhuriyeti ile uyum ve diyalog içinde, en önemlisi de Kıbrıs Türk toplumu kendi içinde yan yana gelip sürecin bir parçası olacağı yeni bir dönem olması gerektiğini belirtti.
Çözüm parametrelerinin belli olduğunu kaydeden Akıncı, en son 11 Şubat 2014’de kesinleşmiş bir çerçeve olduğuna işaret etti.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2015, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474