banner564

Göreve hazırlar

Bakanlıkta düzenlenen törenle, izci liderlerine başarı belgeleri verildi

Göreve hazırlar
banner598
Milli Eğitim Bakanlığı’nda düzenlenen törenle izci liderlerine başarı belgeleri verildi.
Bakanlığın toplantı salonunda gerçekleştirilen törende ilk olarak, izcilik faaliyetleri ve kurslarla ilgili bilgi verildi.
Törende başarı belgelerinin verilmesinden önce, İzcilik Yürütme Kurulu As Başkanı Lütfiye Fedai, İlköğretim Dairesi Müdürü ve İzcilik Yürütme Kurulu Başkanı Ali Nizam ve Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova birer konuşma yaptı.
İzcilik Yürütme Kurulu As Başkanı Lütfiye Fedai, izciliğin sevgi demek olduğunu, izcinin, insanı doğayı ve vatanı sevdiğini söyleyerek, izciliğin insanlar arasındaki dostluk, kardeşlik ve arkadaşlığı geliştiren bir uğraş olduğunu belirtti.
İlköğretim Dairesi Müdürü ve İzcilik Yürütme Kurulu Başkanı Ali Nizam ise, izciliğin çocuklara, gençlere, kendi kendine yetme ve doğada ayakta kalma eğitimi vererek hayatlarını ve fiziksel gelişimlerini desteklemeyi hedefleyen bir hareket olduğunu belirtti.
Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova ise, izcilik usul ve esaslarını belli bir hiyerarşik düzen içerisinde nesilden nesile aktaranlara teşekkür ederek, izciliğin temel öğelerinden olan doğa ve insan sevgisini belli bir disiplin içerisinde gerçekleştirilmesinin çok önemli bir unsur olduğunu kaydetti. Konuşmaların ardından izciliğin farklı kademe kurslarına katılıp başarılı olan 30 kursiyere başarı belgeleri takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2015, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474