banner564

Öncelik Mağusa’da

Feridun Bilgin ile Girne’de incelemelerde bulunan Hasan Taçoy, limanların özelleştirilmesinin gündemde olduğunu belirtti

Öncelik Mağusa’da
banner598
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy ile Türkiye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin arasında dün sivil havacılık konusunda işbirliği protokolü imzalandı.
Protokolün imzalanmasının ardından iki bakan basın toplantısı düzenledi, protokolle ilgili bilgi verdi, soruları yanıtladı.
İşbirliği protokolü, KKTC Sivil Havacılık makamı tarafından talep edilmesi halinde, TC Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün kendi mevzuatı dahilinde KKTC havacılık faaliyetleri için yapacağı yetkilendirmenin KKTC Sivil Havacılık Dairesi tarafından tanınmasını öngörüyor.

Taçoy: Çeşitli konular görüşüldü
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, protokolün imzalanmasının ardından düzenlenen basın toplantısında, Feridun Bilgin ile yatırımlar, karayolları, e-devlet, denizcilik, havacılık gibi çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunduklarını söyleyerek, “Anavatan Türkiye’nin yanımızda olmasının mutluluk ve gururunu taşıyoruz” dedi.


Bilgin: Orojelerin detayları ele alındı
Türkiye. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, TC ile KKTC arasındaki ekonomik ve mali işbirliği protokolü çerçevesinde yürütülen ekonomik meyvelerini birer birer verdiğini, bu sonuçları görmekten memnuniyet duyduklarını belirtti.
Türkiye ile KKTC arasında ilişkilerin herhangi iki ülke arasındaki ilişkiden çok farklı anlam ve önem taşıdığını söyleyen Bilgin, bugün, iki bakanlık olarak yürütülen tüm projelerin detaylarını tekrar ele alma fırsatı bulduklarını ifade etti.

Limanlar özelleştirilecek
Feridun Bilgin, ve Hasan Taçoy, Girne Turizm Limanı’nda incelemelerde bulundu.
Taçoy ile Bilgin’e incelemeleri sırasında, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ve diğer bürokratlar eşlik etti.
Hasan Taçoy burada yaptığı açıklamada, limanların özelleştirilmesinin gündemde olduğunu ve önceliğin Gazimağusa Limanı olacağını açıkladı. Taçoy, amaçlarının KKTC denizcilik sektörünü geliştirmek ve ekonomiye gelir sağlanmak olduğunu vurguladı.
Bakan Taçoy, Girne Antik Yat Limanı’nda bulunan mendireğin ve çevresinin bakımının yapılması için 500 bin Euro kaynak ayrıldığını belirterek, bu konuda Planlama İnşaat Dairesi, Kara Yolları Dairesi ve Türkiye Cumhuriyeti’nden uzmanlar ile çalışma başlatıldığını söyledi.

Siber, Bilgin’i kabul etti
Bayındırlık Ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy’la protokol imzalamak amacı ile dün saat 10.30’da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gelen Türkiye Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Cumhurbaşkanı Vekili, Meclis Başkanı Sibel Siber tarafından kabul edildi.
Bilgin’e kabulde Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy ile Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça eşlik etti.

Yorgancıoğlu: protokolle gelişim sağlanacak
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, KKTC ile Türkiye arasında yürütülen projeleri yerinde görmek amacıyla KKTC’ye gelen Türkiye Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin’i kabul etti.
Başbakan Yorgancıoğlu, dün imzalanan protokolle KKTC’de sivil havacılık alanında büyük bir gelişim sağlanacağını söyledi.
Başbakanlık’ta saat 11.30’da gerçekleştirilen kabulde konuşan TC Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, iki ülke arasındaki ilişkilerin ve işbirliğinin başka ülkelerle kıyaslanamayacak bir niteliğe sahip olduğunu söyledi.

400 kilometrelik yol yapılacak
Karayolları Master Planı uygulama projesi içerisinde 400 kilometrelik yeni bir yol yapımı planladıklarını açıklayan Bilgin, Lefkoşa Çevre Yolu, Girne- Alsancak- Lapta bölünmüş yolu, Güzelyurt- Lefke bölünmüş yolu; İskele- Çayırova bölünmüş yolu, Balaban- Yenierenköy tek yolunun yapım çalışmalarının sürdüğünü anlattı.

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2015, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474