banner564

Bin 150 oda var

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nu eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Saray hakkında bilgi verdi:

Bin 150 oda var
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirirken Ak Saray'da bulunan oda sayısını da açıkladı. Erdoğan, Ak Saray için 'Atalarımızın bir sözü var. İtibardan tasarruf olmaz' ifadesini kullandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , İstanbul Çırağın Sarayı'nda yapılan ASKON toplantısında yaptığı konuşmada, "Beştepe Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapılıyor. Yalanlar… Sanki burası benim kişisel sarayım. Dünyayı da gezmemiş, bilmiyor. Devlet yönetimi nedir anlamaz. Çünkü SSK’yı nasıl batırdığını bilirsiniz. 1000 odalı değil. Yanlış biliyorsunuz. 1150 küsur odası var." dedi. 

“İtibardan tasarruf olmaz”
   Kendi mimarileriyle proje uyguladıklarını kaydeden Erdoğan, “ Bunlarda büyük düşünmek diye bir şey yok. Adımlarımızı büyük düşünerek atıyoruz.İstanbul dendiğinde akla Dolmabahçe gelir, Topkapı Sarayı gelir. Turistlere buraları gösterirler. Cumhuriyete yönelik yaptıklarımızdan acaba ne gösteriyoruz. Bu bir ufuk meselesi… İtibardan tasarruf olmaz. Gelenler gidenler oraya bakıyor.” diye konuştu. 

İsteseler de istemeseler de… 
Bazı kesimlerin istemesine rağmen bu yöndeki faaliyetlerine devam edeceklerini aktaran Erdoğan, şöyle dedi: “Koltukların hesabı var falan diyorlar. Buckingam sarayı restorasyona giriyor. 5 milyar paund. Yaklaşık 7-8 milyar dolar. Bu sarayların sayısı belli mi orada… Buna benzer ne saraylar var. Geçenlerde Türkmenistan’daydık. Astana yüzlercesi ile dolu bunların. Bunlar Türkiye’nin büyümesinin düşmanı. İsteseler de istemeseler de biz Türkiye’yi büyütmeye devam edeceğiz.”

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2014, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473