banner564

“Bu konu kapanmıştır”

Başbakan Yıldırım “Geri çekiyoruz” dedi, Bakan Bozdağ da tartışmalı tasarı hakkında son noktayı koydu

“Bu konu kapanmıştır”
banner598
AK Parti, cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili hazırladıkları önergeyi komisyona geri çekti. Geri çekme kararını Başbakan Binali Yıldırım dün İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında duyurdu.
Başbakan Binali Yıldırım havalimanındaki konuşmasında cinsel istismar tasarısıyla ilgili şunları söyledi: Bu kanayan bir yaradır. Görmek lazım. Bir teklif verdik birden kıyamet koptu. Böyle bir şey yok! Bizim anlattığımız bu mağduriyeti gidermek.
Biz muhalefete çağrı yaptık, dedik teklifiniz varsa getirin bu meseleyi halledelim.
Ne yazık ki bu çağrımız kabul görmediği gibi bunu bir siyasi rant olarak kullanma yolunu tercih ettiler. Çok önemli bir problemi ıskaladılar. Bu yönde de toplumda kafa karışıklığı oluşturmayı da başardılar.
 Gerek toplumdaki mutabakatın tam anlamıyla sağlanması, gerek Cumhurbaşkanımızın çağrısı, gerkese muhalefete kendi teklifini hazırlaması için tasarımızı komisyona geri çekiyoruz.
 
Bozdağ'dan flaş açıklama
Başbakan'ın 'komisyona çekiyoruz' açıklaması sonrası Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Cinsel istismar düzenlemesiyle ilgili konuştu. Bakan Bozdağ, 'Bu konu kapanmıştır partiler arasında bir konsensus olursa ileride tekrar gündeme gelebilir' dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2016, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474