banner564

Büyük sevinç yaşandı

Musul’da, 10 Haziran’da IŞİD tarafından kaçırılan ve dün serbest bırakılan TIR şoförleri ailelerine kavuştu

Büyük sevinç yaşandı
banner598
Musul'da 10 Haziran'da IŞİD tarafından kaçırıldıktan sonra dün serbest bırakılan Türk TIR şoförleri önce Erbil'e ardından da THY'nin özel uçağıyla Şanlıurfa'ya getirildi. Şoförler, havalimanında yetkililer ve yakınları tarafından karşılandı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Erbil Başkonsolosu İnam, "Şoförlerin, Ankara'ya gönderilmesi düşünülüyordu. Ancak çoğunun memleketi Şanlıurfa olduğu için bir an önce ailelerine kavuşmalarını istedik. Bu nedenle uçuş güzergahını Şanlıurfa yaptık. Ben de kendilerine eşlik edeceğim. Ayrıca dakika dakika ailelerine bilgi veriyoruz" dedi.
İnam ayrıca, şoförlerin serbest bırakılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Serbest bırakılan şoförler, Erbil'deki otelde bir süre dinlendi. Yemek yiyip kıyafetlerini değiştiren şoförler, aileleriyle de görüştü.
Şoförleri taşıyan uçak saat 20.50 sıralarında Şanlıurfa GAP Havaalanı'na indi. GAP Havaalanı'nda uçaktan indikten sonra yakınlarıyla buluşan ve büyük sevinç yaşayan şoförler, onlarla hasret giderdi. Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve İl Emniyet Müdürü Faruk Pınarbaşı da şoförleri karşılayan grupta yer aldı.
Şiddet görmediklerini ve sağlık durumlarının iyi olduğunu söyleyen şoförler, araçlarını geri alamadıkları için üzüldüklerini dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2014, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474