banner564

Çocuk müzesi oldu

Büyük Önder Atatürk'ün, Sığırtmaç Mustafa ile karşılaştığı, sohbet ettiği Yalova’daki köşk restore edildi

Çocuk müzesi oldu
banner598
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, Sığırtmaç Mustafa (Mustafa Demir) ile öykü, şiir ve gazete haberlerine konu olan karşılaşmasının yaşandığı Yalova'daki çiftlikte bulunan köşk, restore ettirilip "Yalova Atatürk ve Çocuk Müzesi" niteliğiyle ziyarete açıldı.
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünce (TİGEM) 10 yıllığına İl Özel İdaresine tahsis edilen ve müzeye dönüştürülen Baltacı Köşkü'nün bahçesinde tören yapıldı.
Törende konuşan Yalova Valisi Esengül Civelek, Atatürk'ün kente geldiği ilk yıllarda zaman zaman kaldığı Baltacı Çiftliği'ndeki bu köşkü İl Özel İdaresine tahsis eden TİGEM yetkililerine teşekkür etti.
Katılımcılar, müzenin açılış kurdelesinin etkinliğe katılan çocuklar tarafından kesilmesinin ardından binayı gezdi.
Müzede, ülkenin geleceğini çocuklara emanet eden Atatürk'ün onlara duyduğu sevgi, Yalovalı Sığırtmaç Mustafa ile karşılaşması ile manevi evlatları gibi konu başlıkları, dijital, mekanik ve interaktif tasarımlarla yansıtılıyor. Özellikle binayı ziyaret edecek çocukların, Atatürk'ü daha yakından tanıması amaçlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2014, 09:07
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Sevgili kktcliler yap altyapıyı otelleri aç marasi düzelt Girne Magosa limanlarını bitir ercani hatta aç gecitkaleyi yap Beşparmaklara karpaza turları başlat TC den hızlı feribot charter seferlerini kaldır gumrukleri TC den gelecek turist patlatır TC yi ama nerede gavur olsun çamurdan olsun kur güneş enerjisi tesislerini hallet elektriği arpa yerine ek tropikal meyveleri kuşkonmaz vs vs yap TC üzerinden ihracatı onar bentleri barajlari depola suyu akmasın denize ama nerede varsa yoksa TC dusmanligi

Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Ne caliskani yarım gün mesaide canınız çıkıyor olmalı yalan konuşma TC den gelenler olmasa arabanı tamir ettirecek adam bulamazsın komik beyfendi

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474