banner564

“Değişim kaçınılmaz”

“Eski Türkiye eskide kaldı” diyen Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki vizyon belgesini açıkladı

“Değişim kaçınılmaz”
banner598
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde "Cumhurbaşkanlığı Türkiye Vizyon Belgesi"ni açıkladığı toplantıda yaptığı konuşmada, partilerini kurarken ve iktidardayken tehditler aldıklarını, Danıştay saldırısının üzerlerine yıkılmak istendiğini söyledi. Ekonomiyi, demokrasiyi tehdit eden tuzaklarla hükümetlerinin düşürülmeye çalışıldığını anlatan Erdoğan, "Arkadaşlarım aynı şekilde, genel başkan yardımcılarım aynı şekilde, başbakan yardımcılarım, bakan arkadaşlarım aynı şekilde. Partim defalarca tehdit edildi, hatta kapatma davasına maruz kaldı. Düşünebiliyor musunuz parlementonun üçte ikisine sahip bir parti için kapatma davası açılıyor” dedi.
Eski Türkiye'nin, devletin etrafına kümelenmiş, seçkinlerin, elitlerin, çetelerin dışında herkes için karanlık Türkiye olduğunu vurgulayan Erdoğan, herkesin eski Türkiye'nin acılarını yaşadığını bildirdi. Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, eski Türkiye'nin eskide kaldığını, kapılarının kapandığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti: "Halkın değişim arzusu, talebi nihayet kendisine diriliş zemini bulmuştur. Kaçınılmaz değişim artık başlamıştır, güçlü şekilde devam etmektedir. Bu değişim sadece AK Partilileri kapsayan değil, 77 milyonun her bir ferdini kapsayan bir değişimdir”. 

"Yeni Anayasa sorunu"
Erdoğan, eski Türkiye'den bugüne gelen bir başka sorunun da Anayasa olduğunu belirterek, bunu da halletmeleri gerektiğini söyledi.Yeni, özgürlükçü,  katılımcı, demokratik bir anayasa yapmak için samimi mücadele verdiklerini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:"326 milletvekiline sahipken biz dedik ki, bizden üç milletvekili olsun. Diğerleri toplam 220, üçer de onlar verdi. Sizden 9, bunu da kabul ettik. Çalışmalar başladı, bir noktaya geldik. O nokta çok önemli. 47 madde, hepsinin altına 4 siyasi parti  imzayı atıyor. 47 maddede mutabakat sağladık. Anamuhalefetin başı çıktı dedi ki, 'Biz bu 47 maddeyi geçirmeye hazırız.' Ben hemen arkadaşlara talimat verdim, gidin görüşün. Biz bunu hemen süratle 15 gün içinde çıkarmaya varız. Arkadaşlarım ziyaret ettiler, aldıkları cevap şu, 'Diğer iki partinin de buna evet demesi lazım.' İpe un sermektir bunun adı. İkimizin sayısı buna yetiyor mu? Yetiyor. Bu 47 maddenin altında 4 siyasi partinin imzası var mı? Var. Bunlar gelmiyor, bırak gelmesin biz bu 47 maddeyi halledelim. Kardeşler işte bu Kılıçdaroğlu böyle birisi”.

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2014, 09:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474