banner564

Dünya değişiyor

Davutoğlu, "Milli eğitimimizin hala çok ciddi yapısal reformlara ihtiyacı var. Bu gözardı edilemez” dedi

 Dünya değişiyor
banner598
Başbakan Ahmet Davutoğlu, milli eğitimin hala çok ciddi yapısal reformlara ihtiyacı bulunduğunu belirterek "Çünkü dünya değişiyor, araçlar değişiyor, Türkiye’nin ihtiyaçları olağanüstü bir dinamizm içinde yenileniyor. Onun çin en kısa zamanda bunları gözden geçireceğiz" dedi.
Başbakan Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanlığında düzenlenen bilgilendirme toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Davutoğlu, yeni hükümeti kurulmasının ardından bakanlıkları ziyaret ederek brifing aldığını, Milli Eğitim Bakanlığını da bu kapsamda ziyaret ettiğini söyledi.
 Bu ziyaretinin ayrıca özel bir anlam taşıdığını ifade eden Davutoğlu, şöyle devam etti:
"Yeni eğitim öğretim yılı hem öğretmenlerimize, hem öğrencilerimize hem milli eğitim camiamıza hem de velilerimize hayırlı olsun. Biraz önce içeride toplam öğrenci rakamlarını alırken, 20 milyon 680 bin öğrenci olduğu söylendiğinde, aslında dedim, 77 milyon öğrenci var. Herkes haddini bildiğinde hepimiz hayatımızın her aşamasında öğrenciyiz. Hayatımızın her aşamasında da bazen aile reisi olarak, bazen sosyal hayatta yönetici olarak bir tür öğretmenlik yapıyoruz." 
Öğrenmenin, hayatın değişmeyen karakteristiği olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Bu öğrenci psikolojisini kaybeden, hayat dinamizmini kaybeder. Öğrenme aşkını yitiren, 'ben oldum artık, öğrenmeye ihtiyacım yok' diyen insan bir  müddet sonra donuklaşır, sertleşir ve müsamahasını tümüyle kaybeder. Çünkü doğrusu dışında doğru olmadığına neredeyse iman ölçüsünde inandığı için başka yaklaşımları öğrenmeye ihtiyaç hissetmez" değerlendirmesinde bulundu.

"En fazla odaklanılan konulardan biri milli eğitim"
Öğrenci ve öğretmen ve velilere seslenen Davutoğlu, şöyle konuştu: 
"İlk günlerde temel mesajım, her birimizin birbirine bir şey öğretebileceği inancıyla öğrenmeyi toplumun her katında, hayatın her aşamasında, her kesiminde süregiden bir süreç olarak görmesi ve bu anlamda milli eğitim felsefemizi, toplumun bütününe sirayet ettirmesidir."
Davutoğlu, Hükümet programında en fazla odaklandıkları konulardan birinin milli eğitim olduğuna vurgu yaparak, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Çünkü temelde gerek ekonomik kalkınmamızın gerek demokrasi kültürümüzün yerleşmesinin gerekse küresel alanda sadece ülke olarak değil tek tek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak itibarlı bir yere gelmemezin kilidi, anahtarı, ne derseniz deyin, temeli eğitimdir. Türkiye bu anlamda ikinci ekonomik atılım hamlesini gerçekleştirirken de demokrasiyi toplumun her kesimine yayarken de bu hükümetimiz döneminde eğitimi temel odak, temel dayanak olarak alacak. 

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2014, 09:14
YORUM EKLE
YORUMLAR
Neclaerşen
Neclaerşen - 6 ay Önce

Bu yazı çok güzel bir sürpriz oldu.Okumuştum ama bu kez çok anlamlı geldi ve olağanüstü güzel çok teşekkür ederim.Sevgi ve saygıyla..

Okur
Okur - 6 ay Önce

Metin Beyin iki kitabını da okudum, yıllardan beri köşe yazılarını takip ederim, her konuda aynı kanaatte olduğumuzu söyleyemem ancak entellektüel yanını sıcak bulurum, ruhu şad olsun, aykırılıklarımıza rağmen gönül bağımız var oldu, romantizm olarak adladırın, güzel insana dair romantizm yok artık bu toraklarda. Neye gülümseyeceksiniz, gülümseme neye ithafendir?

Sarp Ege
Sarp Ege - 6 ay Önce

Espasito hanım bizim içinde güzel bir sürpriz oldu, MM’nin köşesinde yazmanız. Kıbrıs konulu bazı yazılarda zaman zaman fikir uyuşmazlığımız olsa da Sn MM üstadımız duru Türkçesi, Bilge kişiliği ve Engin hoşgörüsü ile yazıları bize bir yerde terapi gibi geliyordu. Sizden ricamız MM’nin köşesinde arada sırada yazılarınıza devam etmeniz. Bu arada Yazar’ın çoçuklarınada baş sağlığı dilerim.

MY
MY - 6 ay Önce

Merhaba Kiymetli MM, Sevgili Espasito, Sevgili Ayşe Hanım, Sevgili okurlar. Oyle mutlu oluyorum ki şu köşede yazılanlardan. Yine gözyaslariyla okuyorum. Ben de yorum yazan Sevgili okurlara candan katılıyorum. Espasito Hanim, Ayşe Hanım, lütfen paylasın hatiralarinizi. Sabirlar ve metanet diliyorum.
Sonsuz sevgimi gönderiyorum Biricik MM❤

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473