banner564

Eski dostlara sitem

Erdoğan: ‘Hayır’ kampanyası içerisinde beraber yürüdüklerimizin olması bizi üzdü’ dedi

Eski dostlara sitem
banner598
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 16 Nisan referandumunda bazı eski arkadaşlarının ‘Hayır’ kampanyası yürütmesinin kendisini üzdüğünü söylerken, “Hiç önemli değil. Kişi sevdikleri ile beraber haşrolacaktır. Siyaset boşluk kabul etmez. Birileri gider bizi bin bir yalanla başka türlü anlatır” diye konuştu. Erdoğan, “Hayır kampanyası içerisinde beraber yürüdüklerimizin olması bizi üzdü” ifadesini kullandı.
Düzce’de konuşan Erdoğan’ın açıklaması şöyle: AK Parti teşkilatlarımızın kıymetli mensupları sizleri en kalbi duygularımla, hasretle muhabbetle selamlıyorum. Buradan tabiatı güzel, suyu güzel şehrin tüm ilçelerindeki vatandaşlarıma selamlarımı iletiyorum. Bir şeye özellikle teşekkür etmek istiyorum. 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 74 ile şahsıma teveccüh gösterdiniz. 16 Nisan’da ile yüzde 71 ile ‘evet’ dediniz. Rabbim yol arkadaşlığımızı daim eylesin. Düzce teşkilatımızda görev alan tüm kardeşlerime emekleri, gayretleri için şükranlarımı sunuyorum.16 Nisan’da ne oldu gördünüz. Birileri ‘hayır’ kampanyası sürdürdü. Beraber olduğumuz arkadaşların olması bizi üzdü. Hiç önemli değil. Kişi sevdikleri ile beraber haşrolacaktır. Siyaset boşluk kabul etmez. Birileri gider bizi bin bir yalanla başka türlü anlatır. Birileri gider, Bolu Dağı Tüneli’ni patateslerle doldurmaya, doğalgazla doldurmaya çalışır. Fakat biz bu aklı evvellere işin doğrusunu anlattık. Bolu Dağı’nın nasıl geçileceğini gösterdik. Şimdiden çalmadık kapı, sıkmadık el, dokunmadık yürek bırakmayacak, bu şekilde çalışmalara başlayacağız.

Açıklamalar ortamı germişti
Erdoğan ile selefi Abdullah Gül arasında 696 sayılı kanun hükmünde kararname (KHK) ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içindeki cunta yapılanması tarafından düzenlenen darbe girişiminin “bastırılmasında” rol oynayan sivillere yargı muafiyeti getiren düzenleme hakında tartışma çıkmış; Gül, “kaygı verici”, “gözden geçirilmeli” yorumlarında bulunmuştu.
Eski Başbakan Yardımcısı ve AKP kurucularından Bülent Arınç’ın da retweetleyerek desteklediği paylaşımlar için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Kendileri tarafından yapılan o açıklama, aldığı retweet'lerle süreci çok farklı bir yere doğru işletmiştir” demişti. Erdoğan, daha sonra “düzenlemenin son derece açık olduğunu” vurgulayarak “Yazıklar olsun” ifadesini kullanmıştı. Bunun üzerine açıklama yapan Gül, şunları söylemişti: Bir süredir basın yayın organları ve sosyal medya üzerinden bazı milletvekilleri ve ilgili troller tarafından şahsıma karşı yapılan saygısızlık, hakaret ve ahlak sınırlarını aşan saldırıların son açıklamamdan sonra giderek arttığına dikkat çekiyorum. Partimizin kuruluş ilkelerinden biri olan düşünce ve ifade özgürlüğüne inanan birisi olarak, gerekli gördüğüm durumlarda görüşlerimi açıklamaya devam edeceğim.

Güncelleme Tarihi: 01 Ocak 2018, 12:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473