banner564

İşbirliği güçlenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Afganistan, Pakistan ve Türkiye arasındaki üçlü zirvenin 31 Mart seçimlerinin ardından İstanbul'da gerçekleştirilecek" dedi

İşbirliği güçlenecek
banner598

 Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Pakistan Başbakanı Han ortak açıklamalarda bulundu. Erdoğan ortak basın toplantısında, "FETÖ'nün bir terör örgütü olduğunu Pakistan'da yüksek mahkemenin ilan etmesi ve bir yandan da okulların Maarif Vakfımıza teslimi, bunlar memnuniyet verici adımlardır. Afganistan, Pakistan ve Türkiye arasındaki üçlü zirvenin 31 Mart seçimlerinin ardından İstanbul'da gerçekleştirilecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Pakistan Başbakanı İmran Han Ankara'da ortak açıklamalarda bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
FETÖ'nün bir terör örgütü olduğunu Pakistan'da yüksek mahkemenin ilan etmesi ve bir yandan da okulların Maarif Vakfımıza teslimi, bunlar memnuniyet verici adımlardır. Başbakan İmran Han göreve gelmesinin ardından ülkemiz ilk ziyaretini gerçekleştiriyor. Kendisini bu vesileyle, seçimlerde gösterdiği başarılar için tebrik ediyorum.  Dayanışmanın süreceğine inanıyorum.  Kendisi aynı zamanda tam anlamıyla bir Mevlana aşığı. Sayın Başbakan'ın Konya'da Hz. Mevlana'yı ziyaret etmesi bu dostluğun bir nişanıdır. Türkiye ve Pakistan dostluk bağlarının kökleri tarihe uzanan iki kardeş ülkedir. Türkiye, dün olduğu gibi bugün de, yarın da Pakistan'ın yanındadır, yanında olmaya devam edecektir. Afganistan, Pakistan ve Türkiye arasındaki üçlü zirvenin 31 Mart seçimlerinin ardından İstanbul'da gerçekleştirilecek. 
Pakistan Başbakanı İmran Han'ın konuşmasından satır başları:
Pakistan ve Türkiye birbiriyle çok daha yakın iki ülke haline gelecek. Pakistan-Afganistan-Türkiye Zirvesinin Afganistan'da barışa katkı sağlayacağını ümit ediyorum. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473