banner564

Kabine resmen görevde

Ahmet Davutoğlu Başkanlığı'ndaki 62. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, TBMM'den güvenoyu aldı

Kabine resmen görevde
banner598
Ahmet Davutoğlu Başkanlığı'ndaki 62. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, TBMM'den güvenoyu aldı.
29 Ağustos'ta kurulan hükümetin, Meclis aritmetiği gereği güvenoyu alması kesindi ancak merak edilen sayılardı.
Meclis Genel Kurulu'ndaki oylamaya katılan 439 vekilden 306'sı kabul, 133'ü ise ret oyu verdi ve böylece Ahmet Davutoğlu hükümeti güvenoyu almış oldu.
Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, Meclis Genel Kurul'u saat 12.00 sıralarında açtı.
Vekillerin sıralarında kendilerine ait bilgisayar ekranından yapılan elektronik oylama sonrası, güvenoyuna geçildi ve verilen 3 dakikalık süre içinde vekiller oy kullandı.
Sonuçlar yaklaşık 20 dakika sonra Sadık Yakut tarafından duyuruldu: Katılım 439, kabul 306, ret 133.

Davutoğlu teşekkür etti
Böylece 62. Türkiye Cumhuriyeti Hükümet resmen kurulmuş oldu ve Başbakan Davutoğlu kısa bir teşekkür konuşması yaptı. 
Davutoğlu konuşmasında şunları söyledi: 
"Temelde 62. Hükümetimizin felsefesi, yaklaşımı bu tarihi akışı doğru okumak, kendi tarihimizden aldığımız dinamikleri bir gelecek vizyonuyla birleştirerek önümüzdeki dönemde özellikle de Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemizi küresel güç haline getirmektir.
Burada temel dayanağımız siyasal anlamda demokratikleşmeyi daha da derinleştirerek millet, devlet birlikteliğini sağlamak, ekonomik alanda sürdürülebilir insani kalkınmayı tahkim ederek ülkemizin ekonomik kapasitesini yükseltmek, stratejik alanda milli kapasitemize dayalı savunma sanayi politikalarıyla da bütünleşmiş yeni bir güvenlik anlayışıyla aktif ve etkin dış politikayı ülkemizin uluslararası itibarının temeli kılmaktır. Bu yönde sizden de aldığımız destekle gece gündüz çalışmaya aziz milletimiz ve Meclis'imiz önünde söz veriyoruz. Hiçbir güç hükümetimizin bu azmini kırmaya yetmeyecektir. Aksine daha da büyük bir azimle çalışmaya devam edeceğiz.

Bahçeli’den tebrik 
Başbakan Davutoğlu, 62. Hükümetin güvenoyu almasının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partilerin grup başkanvekilleri, başkanlık divanı üyeleri ile stenografların yanlarına giderek tokalaştı.

Kılıçdaroğlu ve Demirtaş katılmadı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş güven oylamasına katılmadı. 
Öte yandan Başbakan Davutoğlu, TBMM Genel Kurulu'na girmeden önce kuliste bir süre TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, AK Parti Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş, Ahmet Aydın, Mahir Ünal ve Naci Bostancı ile sohbet etti. 

Güvenoyundan sonra Konya’ya gitti
Başbakan Ahmet Davutoğlu, hükümetin güvenoyu almasının ardından gittiği Konya'da halka seslendi. Başbakan Davutoğlu, Konya'da Birlik ve beraberlik mesajı verdi.
Konuşmasına Konyalılar'a destekleri için teşekkür ederek başlayan Davutoğlu, şunları ifade etti:
"Bu beden bu dünyada yürüdükçe milletimizin hizmetinde olacak, millet dışında hiçbir iradeyi makbul görmeyecek.
AK Parti kadrolarında fitne doğar mı diyenlerin hepsini hayal kırıklığına uğrattık. Biz bu emaneti menzile ulaştırana kadar tarihin içindeki yürüyüşümüzü istikbale ulaştırana kadar çalışacağız.

Tehdit edenin tehdidinden korkmayacağız, karşımıza dikilenlerin oyunlarından yılmayacağız ve yürüyeceğiz...
Mazlumların umudu olmaya devam edeceğiz. Biz Gazze'ye gittiğimizde bütün Türkiye adına kucaklaşıyoruz.
Bizi eleştirmiş olsalar dahi muhalefet partilerine buradan sesleniyorum: Siz de önümüzdeki dönemde hepimizi onurlandıracak olan 2023 Vizyonu çerçevesinde olumlu katkılarınızı yapın. Küçük siyasi hesaplar içine girmeyin, teklifiniz, önerileriniz varsa bunları değerlendirmeye hazırız ama eğer dışarıdaki bazı işbirlikçilerin içerideki sözcüleri olmaya kalkanlar olursa bilsinler ki hiçbir güç bizi durduramaz.
Paralel yapılara izin vermeyeceğiz. Milletimizi onurlandırdığımız gibi devletimizi ve siyasal düzenimizi de yeniden tanzim ederek gelecek nesillere bir kutsal emanet gibi tevdi edeceğiz.

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2014, 08:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 1 yıl Önce

İngiliz muhipleri yediği kaba pisleyenler palikarya kulamparalari adam olacakta biz göreceğiz hadi oradan sen ne halt ettin karşılığında da diyetten bahsediyorsun yediğin lokma TC vatandaslarinin parası itoglu it

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473