banner564

Türkiye dikkatli davranmalı

Füle, Rum milletvekilinin 20 Temmuz şikayetlerine yanıt verdi

Türkiye dikkatli davranmalı
banner598
   AB’nin Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle’nin, Güney Kıbrıs’ın Avrupa Parlamentosu’ndaki Milletvekili Eleni Theoharus’un KKTC’de 20 Temmuz Barış Harekatı’nın yıldönümü dolayısıyla yapılan törenler ve açıklamalar hakkındaki şikayetlerine yanıt verdiği haber verildi.
   Alithia gazetesi “Füle’den Theoharus’a Yanıt... Türkiye’nin Sorun Yaratan Faaliyetlerden Uzak Durması Gerekiyor” başlıklarıyla verdiği haberinde, Theoharus’un, Füle’ye, 20 Temmuz 2014’te Kıbrıs Barış Harekatı töreni sırasında Türk savaş gemilerinin Güney Kıbrıs’ın “kara sularına” girdiği, savaş uçaklarının uçtuğu, askeri geçit töreni yapıldığı ve tüm bunların yanında sözlü tehditlerde bulunulduğuna dair iddialarının yer aldığı bir şikayet mektubu gönderdiğini yazdı.
   Habere göre Füle mektubunda, AB’nin, Türkiye’ye gerilim kaynağı teşkil edecek ve iyi komşuluk ilişkilerine ve devletlerarası uzlaşmazlıkların barışçıl çözümüne zarar verebilecek tehdit ve faaliyetlerden kaçınması gerektiği çağrısında bulunduğu 17 Aralık 2013 tarihli karara işaret ederek, bu tezleri her fırsatta Türk Hükümetine söylediğini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2014, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474