banner564

Katılım düşük

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili 232 bin kişinin yurtdışında oy kullandığını söyledi

Katılım düşük
banner598
   Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, AK Parti İl Başkanlığı Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Toplantı öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan İşler, yurt dışında kullanılan oyların yüzde 5 düzeylerinde kaldığına yönelik değerlendirmelerinin sorulması üzerine, kullanılan oy oranının yüzde 5 olmadığını ve bunun düzeltilmesinde fayda gördüğünü söyledi.
   Emrullah İşler, yurt dışında katılımın az olmasında seçimlerin yaz dönemine gelmesinin de etkili olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:
   "Çoğu vatandaşımız yaz tatilini Türkiye'de geçiriyor veya başka yerlere gidiyorlar. Dolayısıyla beklediğimiz oranı yakalayamadık ama bu yurt dışında kullanılan oy sayısı. Kesin rakamı söylüyorum, 232 bin vatandaşımız yurt dışında oy kullandı. Gümrük kapılarında da oy kullanma işlemi devam ediyor. 
   Malumunuz 26 Temmuz'da başladı, 10 Ağustos'a kadar sürecek. Gümrük kapılarındaki sabah itibarıyla rakam da 152 bine çıktı. Dün (Önceki akşam) akşamki rakam 140 bindi, akşamdan sabaha 12 bin artış olduğunu görüyoruz. Daha önümüzde bir haftaya yakın bir zaman var. Ben bu sayının artacağını düşünüyorum. 
    Benim beklentim genelde 500 bine yakın, 450-500 bin civarında herhalde bir yurt dışı ve gümrük kapılarında oy kullanılmış olacak. Bunu da eski seçimlerle karşılaştırdığımız zaman 2011 seçimlerindeki sayı 122 bin. Yani 122 binden aşağı yukarı eğer 500 bine çıkarsa 3,5 katı bir artış söz konusu olacak ve bu da totalde toplam yurt dışındaki seçmenin yüzde 17-18 civarında."

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2014, 08:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473