banner564

“Kötü söz sahibinindir”

Kılıçdaroğlu'nun, Erdoğan'a yönelik sarf ettiği ‘Diktatör bozuntusu’ şeklindeki ifadesine Davutoğlu’ndan yanıt geldi

“Kötü söz sahibinindir”
banner598
Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerine tepki gösterip, " Bir siyasi lidere yakışmayan bir üslupla, bir nezaketsizlikle tepki göstermeye kalkıştı. İthamda bulundu. Mesnetsiz suçlamalarla Cumhurbaşkanımızı itham etmeye kalktı. Kötü söz sahibinindir. Cumhurbaşkanımıza yaptığı küstahlığı kendisine aynen iade ediyoruz" şeklinde konuştu.
"Daha çok üreten Türkiye için yola koyulduk. Biz bu millete sevdalıyız" diyen Başbakan Davutoğlu, "13 yıl aralıksız büyüdük. Vesayetçi sistem geriledi. Demokrasimizi yeni Anayasamızla daha da güçlü kılacağız. Pasif Türkiye'yi, sözü dinletilen Türkiye haline getirdik. Başardık, başaracağız. Darbe girişimlerine, teröre rağmen bu başarıyı yakaladık. Gece gündüz sıkıntılara göğüs gerdik" diye konuştu.
"Bizde siyaset, halka hizmet içindir hakka hizmet içindir" diyerek konuşmasına devam eden Davutoğlu, Türkiye'de 7 Haziran ve 1 Kasım 2015'de 2 seçim yaşandığını, Türkiye'yi hiç sahipsiz bırakmadıklarını sözlerine ekledi.


“Devlet Bahçeli'ye acil şifalar diliyorum”
Başbakan Davutoğlu konuşması sırasında Kocaeli'nin Çayırova İlçesi'nde bulunan özel bir hastanede anjiyo olan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için de "Devlet Bahçeli'ye acil şifalar diliyorum" dedi.
1 Kasım seçimlerinde büyük bir yenilgi yaşayanların ders almış görünmediklerini söyleyen Başbakan Davutoğlu, "Kemal Kılıçdaroğlu önceki gün CHP'nin olağan kongresinde yaptığı konuşmayla bunu bir kez daha ortaya koymuştur. Bu kongrede çıkmış Sayın Cumhurbaşkanımıza dönük olarak gerçekten bir siyasi lidere yakışmayan bir üslupla, bir nezaketsizlikle tepki göstermeye kalkıştı. İthamda bulundu. Mesnetsiz suçlamalarla Cumhurbaşkanımızı itham etmeye kalktı. Kötü söz sahibinindir. Cumhurbaşkanımıza yaptığı küstahlığı kendisine aynen iade ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Akademisyenlere seslendi
Güneydoğu'daki olaylarla ve sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili olarak 'Bu suça ortak olmayacağız' başlığıyla yayınlayan bildiride imzası bulunan akademisyenlere de seslenen Davutoğlu "İmzalarınızı geri çekin. Terörle aranıza mesafe koyan açıklamalarınızı bekliyoruz" dedi. Başbakan Davutoğlu'nun konuşması sırasında sık sık "İşte başbakan işte teşkilat" şeklinde sloganlar atıldı.

Çavuşoğlu: PKK bozuntusu
Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik 'Diktatör bozuntusu' sözlerine sert çıktı. Çavuşoğlu, Kılıçdaroğlu'nun PKK'lılara 'arkadaşlar' dediğinden bahsederek, "Sayın Kılıçdaroğlu bu durumda PKK'nın arkadaş bozuntusu olmuyor mu? Sayın Kılıçdaroğlu CHP'nin başına bir kaset bozuntusuyla gelmediniz mi? Şimdi siz bir kaset bozuntusu mu oluyorsunuz yani?" dedi. 

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2016, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474