banner564

Muhalefet 276’yı niye bulamadı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüce Divan oylamasına ilişkin sorulara soruyla karşılık verdi:

Muhalefet 276’yı niye bulamadı?
banner598
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etiyopya ziyareti için Türkiye'den ayrılmadan önce Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtladı.
"Dört eski bakanla ilgili yapılan Yüce Divan oylamasında AK Parti'den fireleri nasıl değerlendirdiği" sorusuna Erdoğan, böyle bir değerlendirmeyi ancak bir vatandaş olarak yapabileceğini ifade ederek, şunları söyledi:
"Fakat bu makama tabii beni getiren halkıma, vatandaşıma da burada ister istemez bunu cevapsız bırakmamak gibi bir sorumluluğu da taşıyorum. Bu yapılan oylamanın amacı nedir? Bu yapılan oylamanın amacı, bu 4 tane arkadaşımız Yüce Divan’a gidecek midir, gitmeyecek midir? Bu oylamanın neticesi ne olursa Yüce Divan'a gider, ne olmazsa Yüce Divan'a gitmez? Sizden şunu beklerdim, 'Acaba 276 niye çıkmadı?' Bu soruyu sormalıydınız ya da 276 oyu bulamayanlara bu soruyu sormanız gerekir. Çünkü Yüce Divan'a sevk noktasında onların gayreti, çabası var, yani muhalefeti kastediyorum. Kaldı ki bu soruları yöneltenler acaba birincil mahkemenin takipsizlik kararlarını niçin görmezden gelirler, orası mahkeme değil mi? Orası yargı değil mi? Oralardan verilmiş bir karar var. Bu karara rağmen bu tür bir adımın atılması, kaldı ki komisyona bu işi götüren muhalefet değildir, komisyona bu işi götüren iktidardır, iktidar istememiş olsaydı bunu komisyona götürmeyebilirdi. Komisyona da götürdü ve komisyonun raporu da ortada. Komisyon raporunda Yüce Divan'a gitmesine gerek görmüyor. Muhalefet önergeleriyle bu işin peşini kovalamaya gayret ediyor, attıkları bütün adımlarda ve orada yaptıkları bütün mücadelede sonuç, 4 bakan arkadaşımızın Yüce Divan'a gitmemesi istikametindedir. Sadece buna 'Hayırlı olsun' demek yeterlidir diye düşünüyorum."

 "60 kez dinlendiysek az ya"
 Bir gazetecinin, "Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir operasyon düzenlendi. Yapılan soruşturmalarla birlikte 28 kişi hakkında gözaltı kararı var. Sizin başbakanlığınız döneminizde MGK üyeleriyle birlikte kriptolu telefonlar dahil olmak üzere bütün telefonların dinlendiği, sizin de 60 kez dinlendiğiniz ileri sürülüyor. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Erdoğan, "60 kez dinlendiysek az ya. Ben sınırsız diye biliyorum" karşılığını verdi. 

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2015, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473