banner564

Sanatçılar akın etti

Yeşilçam’ın ‘Taçsız Kralı’ Ayhan Işık, ölümünün 36’ıncı yılında düzenlenen törenle anıldı

Sanatçılar akın etti
banner598
   Yeşilçam'ın "Taçsız Kral" lakaplı sanatçısı Ayhan Işık, doğumunun 86 ve vefatının 36. yılında anıldı.
   İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği'nin (İKOD), "Yeşilçam'a Saygı" temalı aktivitesi kapsamında gerçekleştirilen anma etkinliğine, sanatçı Ayhan Işık'ın eşi Gülşen ve kızı Serap Işık'ın yanı sıra Sevda Ferdağ, Yusuf Sezgin, Eşref Kolçak, Engin Çağlar, Süleyman Turan, Göksel Arsoy, İzzet Günay, Hülya Koçyiğit, Sümer Tilmaç, Müjdat Gezen, yönetmen Ertem Göreç ve İKOD üyeleri katıldı.
İKOD bahçesinde yapılan anma töreninde konuşanAyhan Işık'ın eşi Gülşen Işık, İKOD'a eşini hatırladıkları, diğer davetlilere ise kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti.
   Işık'ın kızı Serap Işık ise babasının eski dostlarını bir arada görmenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi.
   Babasının bu kadar yıl sonra hatırlanmasının çok güzel olduğunu aktaran Işık, "Böyle bir babanın kızı olmaktan gurur duyuyorum" dedi. 
   Müjdat Gezen ise Ayhan Işık'ın Yeşilçam'ın en iyi aktörlerinden biriydi olduğunu vurguladı.
Eşref Kolçak da "Bizim jenerasyon, Ayhan Işık, ben, Ahmet Mekin, Fikret Hakan'la sinemayı tiyatrodan kopardık. Bugünkü sinemanın temelini biz attık dersem yalan değildir. O jenerasyondan, ben Fikret bir de Ahmet kaldı. Hanımlardan da bir tek Muhterem kaldı. Türkiye'de sinema varsa bizim sayemizdedir" diye konuştu.
   Hülya Koçyiğit de Türk sinemasının 100. yılı ve AyhanIşık'ın 86. doğum günü olduğunu ifade ederek, "Bugün Türk sinemasının kalbi 'Taçsız kral' için atıyor. Birlikte birçok filme imza attık. Yeşilçam Ayhan Işık gibi bir kral yetiştirdi. Gerçekten kral lakabını her türlü hak etmiş büyük bir sanatçı. O bizim hep aramızda. Allah Rahmet eylesin" ifadelerini kullandı.
   İzzet Günay ise Ayhan Işık'ın Türk sinemasına çok şey kattığını, dürüst, disiplinli ve doğru bir insan olduğunu söyledi. İki filmde beraber oynadıklarını aktaran Günay, "Araba kullanmayı severdi. Onu her zaman rahmetle yadedeceğiz" dedi.
   İKOD Başkanı Serkan Okay da, Yeşilçam'ın, 50'li ve 60'lı yıllarına damgasını vurmuş Ayhan Işık'ı, Türk sinemasının 100. yılını doldurduğu günlere istinaden saygı ve özlemle andıklarını ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2015, 09:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473